„Grupa micilor ecologiști” s-a ținut de cuvânt. Rondoul din parcul central al Năsăudului a fost amenajat !

“Grupa micilor ecologiști” care frecventează Clubul Copiilor, elevi ai clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Năsăud, s-au ținut de cuvânt. La începutul lunii martie, aceștia au venit cu inițiativa de a “adopta un spațiu verde” din domeniul public al orașului pe care să îl amanejeze cu material floral propriu și să îl întrețină pe tot parcursul verii. La finalul lunii martie aceștia au amenajat, în cadrul unei acțiuni de plantare, rondoul din parcul central al orașului de lângă Monumentul Eroilor. La începutul lunii aprilie au început lucrările de întreținere prin udarea florilor ce au fost plantate. Aceste acțiuni de întreținere vor avea loc periodic, copii fiind coordonați de doamna director Buia Dorina, profesor în cadrul Cercului de chimie experimentală al Clubului.
Serele orașului Năsăud au realizat acțiuni premergătoare care au vizat realizarea suportului pentru materialul floral, prin aducerea de pământ și poziționarea acestuia în rondou. Spiritul de echipă, de voluntariat ecologic și mai ales spiritul civic al celor mai mici dintre noi ar trebui să fie un model de urmat pentru toți ceilalți. Acesta a fost mesajul celor mai mici dintre noi !
Ideea acestui voluntariat ecologic a fost îmbrățișată de administrația locală care dorește extinderea ei și la nivelul celorlalte instituții din oraș, în cadrul unor parteneriate între aceste instituții și serele orașului Năsăud. Dincolo de implicarea administrației publice locale de a realiza spații verzi pentru toți cetățenii este importantă și luare unei atitudini cetățenești responsabile care să întrețină și să nu distrugă aceste investiții.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5