Concursul internaţional de proză scurtă şi poezie “MEMORIA SLOVELOR”
Redacţia revistei „Memoria slovelor” a Ligii Scriitorilor Români, Filiala Vâlcea are plăcerea să vă informeze că începând din acest an (2015) iniţiază un proiect cultural constând dintr-un concurs internaţional de proză scurtă şi poezie. Acest concurs vine în sprijinul unui alt proiect cultural la Râmnicu Vâlcea, „Ziua Limbii Române”, la care sunt invitate să colaboreze toate societăţile culturale vâlcene.
La acest concurs pot participa românii de pretutindeni.
Textele pentru concurs vor fi scrise în format A4, Times New Roman, caracter 12, obligatoriu cu diacritice, la un rând. Pentru secţiunea de proză scurtă se va participa cu un singur text de maxim 3 pag. Pentru secţiunea de poezie se va participa cu 3 poezii (fiecare cu maxim 25 de versuri)
Se pune condiţia ca lucrările să nu fi fost publicate în volum, în reviste online sau pe hârtie şi să nu se facă publice pe durata concursului sau a jurizării.
Textele care nu îndeplinesc condiţiile de mai sus vor fi descalificate.
Concurenţii vor trimite personal prin e-mail trei documente: unul cu textul, unul cu CV(obligatoriu adresa de e-mail şi nr. de telefon pentru contactarea câştigătorilor) şi o poză jpg pe adresa: [email protected] şi se va specifica: Pentru concurs, secţiunea poezie sau proză. Cei care doresc să participe la ambele secţiuni vor trimite materialele în mail-uri separate (pentru fiecare secţiune în parte).
Concursul se va desfăşura în perioada 01 aprilie – 15 iunie, iar jurizarea va avea loc în perioada 01 iulie -15 august, 2015.
Se vor acorda PREMIUL I, II, III pentru fiecare secţiune constând din diplome tipărite, cărţi, câte un exemplar din revista „Memoria slovelor” unde vor fi publicate lucrările câştigătoare.
Anunţul oficial al câştigătorilor se va face pe 31 august în cadrul sărbătorii „Ziua Limbii Române”, la Râmnicu Vâlcea.
Comisia de jurizare este alcătuită din personalităţi ale culturii româneşti din ţară şi de peste hotare:
1. Al Florin Ţene – preşedintele LSR -România
2.Traian Vasilcău – Republica Moldova
3. Helene Pflitsch – Germania
4. Viorel Ploeşteanu – Irlanda
5. Milena Munteanu – Canada
6 Dan David - S.U.A
7. Ion Nălbitoru - redactor şef „Memoria slovelor” – România
Adaugă comentariu nou