Consiliul Judeţean are în derulare trei proiecte cu finanţare europeană

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud are în derulare trei proiecte cu finanţare europeană, în valoare de aproximativ 68 milioane euro, a declarat vicepreşedintele CJ Luca Iancu, ieri, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social.

Proiectele vizează, între altele, implementarea unui sistem integrat al deşeurilor solide, primul proiect din România, din domeniul deşeurilor finanţat pe POS Mediu. Investiţia aferentă proiectului este de peste 155 milioane lei. Un alt proiect vizează reabilitarea DJ 151, iar valoarea totală este de peste 126 milioane lei. Tot anul acesta, a început implementarea proiectului ce are ca şi obiectiv, realizarea unui sistem informatic integrat, ce oferă servicii electronice, atât cetăţenilor, cât şi instituţiilor administraţiei publice locale ale judeţului. Valoarea totală a proiectului este de peste 4,3 milioane lei.

De asemenea, cinci proiecte ale Consiliului Judeţean au fost depuse prin Programul Operaţional Regional (POR) şi se află în faza de evaluare. Este vorba de „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord” (bugetul aferent CJ B-N este în valoare de 6.357.287,97 lei); „Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud” (19.225.120 lei); „ Modernizarea/extinderea şi echiparea clădirii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap din cadrul Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Adulţi - Nuşeni” (2.377.863, 34 lei fără TVA); „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud” (146.229.000 lei) şi „Pregătirea profesională a resurselor umane, prioritate a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud” (750.000 lei).

Un proiect care a trecut de faza de evaluare, în prezent fiind în lista de aşteptare a finanţării, vizează crearea Centrului German din Bistriţa, prin reabilitarea clădirii istorice „Casa Argintarului”. Valoarea totală a proiectului este de 2.183.460 lei.

Vicepreşedintele CJ Luca Ianca a mai spus că într-un clasament al investiţiilor derulate, judeţul Bistriţa-Năsăud ocupă locul III în cadrul Regiunii Nord - Vest.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]