Consiliul Local Bistriţa a fost constituit! Primarul Ioan Turc a depus jurământul de credinţă!

Primarul Ioan Turc a depus jurământul de credinţă în faţa bistriţenilor şi a Consiliului Local Bistriţa, în prezenţa prefectului Stelian Dolha şi a subprefectului Eugen Curteanu şi a altor câteva zeci de invitaţi. Şedinţa de constituire a Consiliului Local Bistriţa a avut loc, în premieră, în piaţeta din faţa Bisericii Evanghelice. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de stat al României.
 
          Prefectul Stelian Dolha a menţionat că este un moment mult aşteptat de Bistriţa şi bistriţeni, fiind întrunite condiţiile legale pentru învestirea noului primar şi a noilor consilieri locali. „Pe data de 27 septembrie, bistriţenii au votat masiv schimbarea. Domnule primar Ioan Turc, domnilor consilieri locali, aveţi datoria de a vă ridica la măsura acestor aşteptări. De astăzi sunteţi primarul tuturor bistriţenilor şi al celor care v-au ales şi al celor care nu au participat la vot şi al celor care nu v-au ales. Am încredere, aşa cum vă ştiu de multă vreme, în justa şi corecta dumneavoastră atitudine faţă de toată lumea. Bistriţenii şi-au dorit foarte mult schimbarea, un alt ritm. Aveţi în spate, domnule primar, Guvernul României, proiectul ambiţios pe care l-aţi dezvoltat şi pe care l-aţi propus bistriţenilor. Sunt sigur că în 2024 Bistriţa va arăta altfel, va fi la alt nivel de dezvoltare”, a declarat prefectul Dolha.
 
          Acesta i-a spus primarului Ioan Turc că traversăm o situaţie pandemică grea, cu o incidenţă a cazurilor la Bistriţa destul de ridicată, de peste 2,5/1000 locuitori. „De astăzi sunteţi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi va trebui să luaţi decizii de multe ori nepopulare. Vă urez succes, multă sănătate, iar consilierilor locali noi aleşi le spun că, de astăzi, cuvântul de ordine trebuie să fie conlucrare, colaborare, atât pentru cei cu experienţă, cât şi pentru cei noi. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră pentru a reuşi să ducem acest oraş pe noi culmi”, a transmis prefectul Stelian Dolha.
 
          Şedinţa de constituire a fost condusă de decanul de vârstă al CL Bistriţa, dr. Ionel Ruşti (PNL), ajutat de mai tinerii Lucia Augusta Săsărman (PSD) şi Attila Mathe (UDMR). La şedinţă au participat 20 de consilieri locali validaţi, singura excepţiei fiind cea a Silviei Galben (PMP).
 
          Secretarul general al municipiului Bistriţa, Floare Gaftone, a dat citire încheierii civile prin care au fost validate mandatele celor 21 de consilieri locali.  La mandatele de consilier local au renunţat Ioan Turc (PNL), Grigore Timoce (Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud – Pro România), Vasile Bugnar  (Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud – ALDE) şi Ionuţ Simionca (PMP), fiind validaţi alţi patru aleşi.
 
1.Florin Urâte – PNL
 
2.Ioan Peteleu – PNL
 
3.Tudor Alexandru Filip – PNL
 
4.Doina Macarie – PNL
 
5.Ionel Ruşti – PNL
 
6.Tiberius Brici – PNL
 
7.Cristian Munthiu – PNL
 
8.Sorin Hangan – PNL
 
9.Daniela Hudrea – PNL
 
10.Cristian Niculae – PSD
 
11.Alexandru Bria – PSD
 
12.Mathe Attila – UDMR
 
13.Silvia Galben – PMP
 
14.Ştefania Stere – PMP
 
15.Nicolae Pavelean – USR
 
16.Călin Stan – USR
 
17.Daniel Ciobănică – Partidul Verde
 
        
18.Nicolae Ioan Pugna  - PNL
 
19.Lucia Augusta Săsărman – PSD
 
20.Andrei Kozuk – PSD
 
21.Oana Săcălean – PMP.
 
          După depunerea jurământului de către cei 20 de consilieri locali prezenţi, secretarul general Floare Gaftone a dat citire sentinţei civile prin care a fost validată alegea lui Ioan Turc în funcţia de primar al municipiului Bistriţa.
 
          „Subsemnatul, Ioan Turc, primar al municipiului Bistriţa, în conformitate cu prevederile articolului 117 din OUG 57/2019, depun în faţa Consiliului Local următorul jurământ de credinţă:
 
          Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Bistriţa. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, a rostit primarul Ioan Turc.
 
          După acest moment, consilierii locali sau invitaţii au avut posibilitatea să ia cuvântul. Fostul viceprimar Cristian Niculae a precizat, în mesajul său, că a avut onoarea să-i reprezinte şi să muncească pentru bistriţeni timp de patru ani, finalizându-se un mandat în care au fost atrase investiţii de aproape 100 milioane euro din fonduri guvernamentale şi europene. „Vom pune cu toţii umărul la dezvoltarea acestui oraş frumos pe care-l iubim cu toţii. Vreau să-i urez succes noii echipe care se instalează la Primăria Bistriţa. Lăsăm un oraş în plină dezvoltare, cu multe proiecte în lucru, aveţi toate pârghiile să faceţi treabă, să vă respectaţi promisiunile electorale şi să dezvoltaţi acest oraş”, a transmis Niculae, în numele celor patru consilieri PSD.
 
          Deputatul Cristina Iurişniţi a ţinut să menţioneze că aleşii municipali ai USR-PLUS vor fi alături de noua echipă administrativă, reamintind că „Totul porneşte de la Educaţie!”, iar modul în caree arată astăzi educaţia ne arată cum va fi România de mâine.
 
           La acest eveniment au fost invitaţi deputaţii Robert Sighiartău şi Cristina Iurişniţi, secretarul de stat Diana Morar, protopopul ortodox Alexandru Vidican, protopopul greco-catolic Vasile Frişan, preotul evanghelic Dieter Krauss, reprezentanţi ai Poliţiei municipiului Bistriţa, ai Brigăzii 81 Mecanizată, oameni de afaceri, şefi de instituţii deconcentrate, primarii Flaviu Lupşan – Lunca Ilvei, Grigore Ţiolan – Feldru, Ioan Becan – Miceştii de Câmpie, Viorel Clapău – Rebrişoara, Ionel Ropan – Petru Rareş, Vasile Encean – Matei, Dorin Vlaşin – Năsăud, Dumitru Tomşa - Urmeniş.  
 
Ioan Turc: Voi fi primarul tuturor bistriţenilor!
 
 
          „Este o onoare să mă aflu astăzi aici, în calitate de primar al municipiului Bistriţa, o onoare pentru care-i mulţumesc lui Dumnezeu şi le mulţumesc tuturor bistriţenilor. Mă întorc după 13 ani în Primăria oraşului. Indiferent unde am lucrat, am fost un om de echipă. Vom forma o echipă puternică în Primărie pe care ştiu că mă voi putea baza în efortul de a da oraşului o administraţie de înaltă performanţă.
 
          Mă bazez pe susţinerea cetăţenilor oraşului, a cetăţenilor care m-au votat sau nu m-au votat, pentru că voi fi primarul tuturor bistriţenilor.
 
          Mă bazez pe suportul consilierilor locali, pentru că sunt sigur că ne dorim acelaşi lucru, dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii bistriţenilor.
 
          Mă bazez pe sprijinul presei care este un partener puternic şi necesar în procesul de informare a oamenilor, cât şi pentru evidenţierea problemelor acestora.
 
          Mă bazez pe sprijinul parlamentarilor din judeţul nostru şi pe susţinerea Guvernului României pentru toate marile proiecte pe care le vom transpune în realitate.
 
          Mă bazez pe înţelegerea familiei mele, pentru că greul de acum începe, până acum a fost doar încălzirea.
 
          Le mulţumesc foştilor primari ai municipiului, domnilor Florin Chereji, Marian Toniuc, Pavel Popescu, Vasile Moldovan şi Ovidiu Creţu pentru tot ceea ce au făcut în folosul comunităţii. Ne apucăm de treabă. Doamne ajută!”, a fost mesajul transmis de primarul Ioan Turc.
 
         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5