Poliţiştii locali, foştii comunitari, vor putea dirija circulaţia

Contravaloarea stagiilor de pregătire va fi suportată de primării

Un ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor (Ordinul 54/2011) introduce obligativitatea ca o parte dintre foştii poliţişti comunitari (actualmente în structurile poliţiilor locale) să urmeze cursuri de specializare cu o durată de trei luni în domeniile circulaţie rutieră, respectiv ordine publică.

Pentru acest an, la cursuri vor putea participa 1.620 de poliţişti locali; stagiile de pregătire se vor desfăşura în 14 unităţi de învăţământ din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Înscrierea poliţiştilor locali la cursuri se va face prin decizie a autorităţilor locale, care vor trebui să achite şi contravaloarea stagiilor de pregătire (2.000 de lei/persoană, respectiv 3.200 de lei/persoană cu tot cu cazare).

Pentru a dobândi competenţe de poliţie rutieră sau de ordine publică, poliţiştii locali trebuie să facă dovada că sunt apţi din punct de vedere medical şi că au absolvit cel puţin ciclul superior al liceului (vor prezenta diploma de bacalaureat sau diploma de licenţă, după caz).

Reamintim că Legea Poliţiei Locale a intrat în vigoare la începutul acestui an. Poliţia Locală are competenţe în următoarele domenii: ordine şi linişte publică şi paza bunurilor; circulaţie pe drumurile publice; disciplină în construcţii; protecţia mediului; activitate comercială; evidenţa persoanelor; dispecerat-monitorizare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5