Crinuţa Dumitrean a renunţat la şefia Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor

Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat, după doi ani de la numirea în funcţie, de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), postul acesteia fiind ocupat, prin decizie a premierului, de către Dorina Danielescu. Cele două decizii de eliberare din funcţie, respectiv numire în funcţie au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Preşedintele ANRP şi-a depus demisia marţi, 4 octombrie.

Schimbările de la nivelul instituţiei vin şi pe fondul scandalului de corupţie în rândul subalternilor Crinuţei Dumitrean. La sfârşitul lunii august, de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a fost demis vicepreşedintele Remus Baciu, acesta fiind arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

Bistriţeanca a fost candidat al PDL la ultimele alegeri europarlamentare. Crinuţa Dumitrean a deţinut, de-a lungul timpului, funcţii importante la nivel central fiind şi director general adjunct cu rang de subsecretar de stat la Institutul Naţional de Administraţie, director la APIA, consilier negociator la Ministerul Integrării Europene. Primul loc de muncă a fost la Bistriţa, ca economist, la Garant Service SRL.

“Presa a legat în mai multe rânduri cariera Crinuţei Dumitrean de liderul PDL Ioan Oltean. Potrivit declaraţiei de avere, fosta şefă de la ANRP deţine 4 terenuri, un apartament, o garsonieră şi un autoturism”, precizează Realitatea.net.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5