România TV: Deputatul PDL Ioan Oltean, mandatar de avere nejustificată al Crinuţei Dumitrean

O parte din averea nejustificată a fostei şefe de la Restituirea Proprietăţilor a fost dobândită pe semnătura la notar a liderului judeţean al PDL BN, deputatul Ioan Oltean.
„Fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, în cazul căreia Agenţia Naţională de Integritate cere confiscarea a peste 150.000 de euro, a cumpărat terenuri fără să aibă bani. Dar a avut un mandatar potent. Mai ales politic. În persoana lui Ioan Oltean”, apare pe site-ul rtv.net.

În 2006, Crinuța Dumitrean a câștigat 47.000 de euro, dar a cheltuit, în mare parte pe terenuri în Ilfov, 70.000 de euro. Așadar, a cheltuit cu 23.000 de euro mai mult decât propriile venituri. Coincidență sau nu, o parte din terenuri le-a cumpărat prin intermediarul Ioan Oltean. Deputatul PDL a recunoscut tranzacţiile, când a fost pus faţă în faţă cu documentele exclusive deținute de România TV.
Tranzacțiile imobiliare intermediate de Ioan Oltean pentru Crinuța Dumitrean sunt numai o parte din afacerile cu terenuri derulate de fosta șefă de la Restituirea Proprietăților. Cele mai multe cumpărări de terenuri s-au produs în doi ani: 2006 și 2009. 2006 a fost anul în care Dumitrean a fost numită director la Agenția de Plăți și Intervenții Pentru Agricultură. Iar în 2009, Crinuța Dumitrean a fost numită vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Exact în cei doi ani, Agenția Națională de Integritate a identificat sume frumușele încadrate la categoria "avere nejustificată". Astfel, în 2006, Crinuța Dumitrean a avut venituri de 47.000 de euro, dar a cheltuit 70.000 de euro. Așadar, a cheltuit cu 23.000 de euro mai mult decît a cîștigat.

Terenurile din Ilfov îi atrag ca un magnet pe demnitarii bistriţeni
Fostul preşedinte al ANRP, Crinuta Dumitrean deţine în patru localităţi din judeţul Ilfov circa 74.000 metri pătraţi. Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul APIA, locul de muncă actual, Crinuţa Dumitrean are 25.000 mp în Afumaţi, 1000 mp în Voluntari, 5000 mp în Tunari şi 42.827 mp în Dascălu.
Coincidenţă sau nu, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi-a cumpărat terenuri tot în Ilfov. În declaraţia de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, secreatrul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, declară trei terenuri în Voluntari (2000 mp), Afumaţi (1000 mp) şi Tunari (3000 mp), pe care le deţine cu soţia sa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5