CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a învins pe MKS Lublin, scor 26-20! Urmează finala cu ERD!

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a învins, în această seară, în faţa unei săli arhipline, pe MKS Lublin (Polonia) în penultima etapă a grupelor Cupei EHF, scor 26-20 (17-9).

         După ce danezele de la Odense au depăşit pe ERD, sâmbătă seara, scor 31-24, şi şi-au asigurat un loc în sferturile de finală, Gloria mai are nevoie de cel puţin un egal, în Ungaria, în ultima partidă. Mai clar, trebuie  să învingă, după cum remarca şi antrenorul principal Horaţiu Paşca. 

MVP-ul partidei, de la formaţia noastră, a fost desemnată Darly Zoqbi de Paula, care a securizat poarta Gloriei. De la echipa oaspete, cea mai bună jucătare a fost desemnată Dominika Wieckowska, principala marcatoare.

Pentru echipa noastră, au marcat Natallia Vasileuskaya - 5 goluri, Valentina Ardean Elisei - 4, Laura Pristăvița - 4, Daniela Rațiu - 3, Andreea Tetean - 3, Nicoleta Dincă - 2, Magdalena Paraschiv -2, Bianca Zegrean - 2, Teodora Bloj - 1 gol. Darly Zoqbi de Paula a avut 25 de intervenții reușite din 43 de aruncări (58 %). 

Antrenorul celor de la Lublin a recunoscut că astăzi nu s-a putut face mai mult, din cauza  absenţei unor jucătoare importante, pe fondul accidentărilor, în timp ce Szlwia Matusczyk a precizat că echipa sa a a încercat să lupte, dar nu a fost suficient în această partidă. 

Darly Zoqbi de Paula a declarat, la conferinţa de presă de la finalul partidei, că echipa a înţeles miza acestei partide pentru o calificare în sferturile de finală. „Suntem fericite pentru această victorie.  Următorul meci va fi greu, nu e uşor să joci în Ungaria, ei au o echipă bună, joacă acasă, dar vom încerca să luptăm, să fim agresive, să fim puternice”, a declarat portarul Gloriei.

Antrenorul Horaţiu Paşca a precizat prin această victorie, de acasă, a reuşit să ofere bistriţenilor o bucurie. "Este o victorie cu atât mai valoroasă, pentru că am întâlnit o echipă destul de bine aşezată în teren. Am avut avantajul faptului că nu am călătorit şi am reuşit să alergăm, pentru că avem acelaşi program, jucăm din 3 în 3 zile. Nivelul la care reuşimsă ne dozăm energia este oarecum diferit. Am reuşit să câştigăm de o manieră categorică, în faţa unei echipe care a jucat în Liga Campionilor, care trece printr-o perioadă grea, pentru că au accidentate unele dintre jucătoarele lor importante. Vreau să le felicit pe fete pentru că am depăşit episodul Craiova. Mi se pare ciudat că reuşim să ne impunem în Europa în faţa unor echipe bune şi pierdem în campionatul României, din motive mai mult sau mai puţin obiective". a precizat Paşca. 

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Lituania, formată din Gytis Sniurevicius și Andrius Grigalionis. Delegat EHF a fost  Shqipe Bajcinca Brestovci, din Kosovo.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5