Cum mai gândesc şi alţi primari?!
Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a declarat, marţi, că sunt mai multe municipii în ţară care vor să desfiinţeze Poliţia Comunitară dacă finanţarea instituţiei nu va fi preluată de Guvern, edilii urmând să ia o hotărâre în trimestrul IV, transmite corespondentul NewsIn.
„O desfiinţăm (Poliţia Comunitară, n.r.) dacă nu se dau bani, ascultă-mă pe mine! (Guvernul, n.r.) Ne-a promis acum cinci ani: „Înfiinţăm Poliţia Comunitară, pe care o facem locală, şi Guvernul va da bani pentru şcolarizarea cadrelor, pentru plata salariilor, pentru dotări, pentru tot”. Şi mă trezesc după cinci ani - şi nu ne costă doi lei pe an - că tot o amânăm. La prima şedinţă cu primarii de municipii, din trimestrul IV, hotărâm desfiinţarea ei. Am discutat cu ei, crezi că e vreunul căruia să-i convină?", a afirmat primarul Galaţiului.
Dumitru Nicolae a precizat că la fel de vehemenţi ca şi el sunt edilii din Piteşti, Ploieşti, Braşov şi Cluj. "Cine are bani? Sunt primării de oraşe mari în ţara asta care sunt în faliment, n-au bani", a spus Nicolae.
Până la luarea unei decizii, primarii municipiilor din ţară aşteaptă un răspuns clar din partea Guvernului. "Eu sper că domnul vicepremier ne va ajuta aici că intră şi în atribuţiunile dânsului. Vicepremierul vrea, la Pogea e problema încurcată, că nu-i ajung banii", a afirmat primarul Galaţiului.
În cazul în care răspunsul Executivului va fi negativ, poliţiştii comunitari vor fi trimişi în şomaj. "Păi ce-ai vrea să facem?", a spus edilul-şef.
Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a atras atenţia încă din august că bugetul local nu mai poate susţine financiar Poliţia Comunitară în ultimele două luni ale anului şi a avertizat Executivul că dacă, între timp, nu va adopta Legea Poliţiei Locale, în care să se prevadă şi sursele de finanţare, el va propune Consiliului Local desfiinţarea Poliţiei Comunitare.
La Galaţi, Poliţia Comunitară numără 730 de cadre. Anual, instituţia consumă 16 milioane de lei de la bugetul local.
Adaugă comentariu nou