Cunoscutul Ansamblu Codrişorul, la 48 ani de existenţă, într-un spectacol aniversar

Un eveniment de o sensibilitate aparte, de un feedback plăcut şi emoţionant, de o etalare a talentelor în domeniul muzicii populare româneşti autentice şi a dansului nostru strămoşesc, s-a derulat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa, în 12 aprilie, printr-un superb, expresiv, de mare ţinută artistică, eveniment cu evoluţii apreciate la scenă deschisă, în cadrul unui spectacol aniversar – „Codrişorul 48” susţinut de cunoscutul şi apreciatul Ansamblu de cântece şi dansuri „Codrişorul”, la care au fost invitaţi de onoare foştii membri - dansatori şi solişti vocali - ai ansamblului, prezenţi fiind rudele celor care au evoluat în spectacol, un numeros public şi mass media.
A onorat cu prezenţa vicepreşedintele CJ B-N, prof. Vasile Puica, care a scos în evidenţă rolul, importanţa, valoarea promovării tradiţiilor româneşti autentice, prin costumaţie, cântec şi joc popular, CJ B-N sprijinind asemenea fenomene, felicitând membrii ansamblului şi conducerea acestuia, inclusiv directorul instituţiei, Alexandru Câţcăuan.
Atractivul şi festivul eveniment a fost organizat de ANCCS din România, Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistriţa şi Ansamblul folcloric „Codrişorul” Bistriţa, înfiinţat în 1969, având 48 de ani de existenţă şi reprezentând municipiul, judeţul şi România, cu cinste şi onoare, la diferite festivaluri şi acţiuni în străinătate.
Au încântat asistenţa, culegând ropote de aplauze la scenă deschisă, evoluţia dansatorilor de la „Codrişorul” – senior, cât şi cei care le calcă pe urme – „Codrişorul Junior”, prin suite de dansuri populare tradiţionale româneşti din diferite zone ale judeţului şi a ţării.
Evoluţia soliştilor vocali Titus Homei, Elena Hazbeiu, Lenuţa Filipoi şi Alexandru Pop a fost una de încântare a auzului, cu un repertoriu şi muzicalitate specifice zonei.
În finalul evenimentului, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa şi directorul Ansamblului „Codrişorul”, Alexandru Câţcăuan, a felicitat evoluţia foarte bună a tuturor membrilor celor două formaţii, a soliştilor vocali, precizând că Ansamblul „Codrişorul” este o rampă de lansare pentru alte formaţii profesioniste, a mulţumit pentru implicarea şi munca depusă instructorului de dansuri Adrian Alexandru Paşcu, oferindu-i o Diplomă de Excelenţă, diplomă care a fost oferită tuturor membrilor „Codrişorului”, seniori şi juniori, unii foştii membri sunt actuali angajaţi ai Ansamblului profesionist „Dor Românesc”.
A fost o zi de mare sensibilitate a sufletului, auzului şi văzului prin perpetuarea autenticului românesc, cu ajutorul cântecului, jocului şi constumului tradiţional aparţinând poporului român.
La mulţi ani, „Codrişorul”!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5