Cununa de pe Someş poartă cu cinste, pentru prima dată, tradiţiile bistriţene, la Festivalul Inimilor din Timişoara

         Festivalul Inimilor aduce pe scena Grădinii de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara un nou regal folcloric cu artişti din întreaga lume, în perioada 4 - 8 iulie, deschizând ca în fiecare an punţi spre noi culturi şi prietenii. Festivalul Inimilor este primul eveniment românesc înscris în calendarul Comitetului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, aflat sub patronajul UNESCO.

Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş” va fi prezent în festival, în formulă completă, cu 16 instrumentişti, 10 perechi de dansatori şi soliştii vocali – Mărioara Sighiartău, Petre Petruse şi Anamaria Marti. Coregrafia este semnată de Teodor Puşcaş, conducerea muzicală Alexandru Demeter, director Dorel Cosma. „Este prima participare a unui ansamblu din judeţul nostru la unul dintre cele mai mari festivaluri româneşti şi mă bucur că vom avea ocazia să facem şi un schimb de experienţă cu această manifestare din Banat, pentru că, în curând, va fi şi Festivalul „Nunta Zamfirei”. Sunt invitate la Timişoara zece ţări şi câteva dintre cele mai valoroase ansambluri din ţară şi mă bucur. Este o recunoaştere a profesionalismului pe care Ansamblul „Cununa de pe Someş” l-a câştigat de-a lungul timpului şi care, acum la 50 de ani de existenţă, poate oferi spectacole de mare ţinută în orice colţ al lumii”, ne-a declarat dr. Dorel Cosma.

România va fi prezentă pe scena din Parcul Rozelor, prin prestigioase colective artistice din Bistriţa, Craiova, Târgu Mureş, Tulcea, Timişoara, Oradea, Arad, Reşiţa, Caransebeş. Festivalul se bucură de participarea extraordinară a unor artişti reprezentând ţări precum Bulgaria, Georgia, Italia, Mexic, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5