Dar de ce urâţi atât de mult poporul care v-a ales, domnule Preşedinte?

sursa:www.vosganian.ro

Iată comentariile mele la declaraţiile lui Traian Băsescu:

1. Este o viziune bolnavă să te gândeşti că nu poţi da bani pentru funcţionarea educaţiei şi sănătăţii pentru că trebuie să plăteşti 30% pentru salarii şi 40% pentru pensii. Salariile le plăteşti tocmai ca să funcţioneze politicile publice. Iar pensionarii sunt foşti profesori şi medici. Numai că, în timp, contribuţiile lor au fost utilizate şi astăzi, din cauza înmulţirii, în ultimii doi ani, a şomerilor cu 400.000 şi a pensionarilor cu peste un milion, nu mai sunt destui bani. Când plăteşti un profesor sau un medic, domnule preşedinte, nu e cancer bugetar, ci e parte a unei politici publice!

2. Afirmaţia că pensionarii au venituri mai mari decât salariaţii este o minciună. Pensionarii nu pot avea venituri mai mari decât salariaţii pentru simplul fapt că fiecare pensie este mai mică decât salariul din care a provenit. Media pensiilor este la jumătate faţă de media salariului net pe economie. E drept că exista pensionari care au pensia mai mare decât salariul unor persoane active, dar asta are a face cu pregătirea şi răspunderile respectivilor. Ce-ar vrea Traian Băsescu, ca pensiile să fie, prin lege, mai mici decât salariul minim pe economie?

3. Sărăcia pensionarilor e de 15%, spune Traian Băsescu. Pe ce lume e preşedintele, ne întrebăm? Aproape două milioane de pensionari au pensii de sub 100 de euro pe luna, daca îi socotim şi pe foştii membri CAP.

4. Atitudinea preşedintelui este lipsită de demnitate. A văzut care sunt efectele creşterii TVA şi acum acuză o măsură care deja îşi arată colţii (reducerea consumului, creşterea preturilor, falimente etc.) propovăduind o alta (reducerea pensiilor), care nu se mai ia, deci nu face victime. De ce n-a spus asta atunci când Guvernul a majorat TVA, ci a preferat să se ascundă? Iar ideea că de vină sunt cei care au făcut solicitare de neconstituţionalitate şi Curtea Constituţională care ,,a acţionat politic, nu constituţional”, haida-de!

5. Ideea impozitării tuturor pensiilor, corectă din punct de vedere economic, este devastatoare în condiţiile in care foarte mulţi pensionari, mai ales cei din mediul urban, sunt la limita subzistenţei. Câtă vreme avem salariul minim neimpozabil, este corect să păstrăm, pentru pensiile mici, acelaşi tratament .

6. Atacul la adresa pensionarilor care nu au contribuit la sistem este revoltător, atunci când el vine din gura unui preşedinte. Cei mai mulţi pensionari care nu au contribuit la sistem sunt foştii cooperatori. Nu e vina lor că sistemul comunist i-a pus la treabă, fără să imagineze un mod corespunzător de recompensare a muncii şi de asigurări sociale. Dar preşedintele condamna comunismul doar în lucrările coordonate de Vladimir Tismăneanu.

7. Spune preşedintele : 80% din buget se duce pe consum. Adică salariile bugetarilor sunt consum după părerea domniei sale. Adică preşedintele ar vrea să adune contribuţiile de la salariaţi şi să nu le reîntoarcă acestora prin programe de protecţie socială. Ar vrea sa transforme bugetul într-o companie de stat, după modelul Hidroelectrica ce tocmai, domnule preşedinte, a prelungit contractele de energie electrică – poate nu ştiaţi! – deşi electricitatea, după expirarea contractelor băieţilor deştepţi, ar fi trebuit să se tranzacţioneze pe bursa de energie. Asta nu se poate, să transformi bugetul într-un S.A., uitând de medici şi profesori şi militari şi funcţionari publici, domnule preşedinte, chiar dacă ciubucurile pentru partid ar fi, în acest caz, mult mai generoase. Cu toţii vrem drumuri mai bune, ar fi ceva bani daca mediul de afaceri ar fi mai respectat şi nu s-ar fura atât.

8. Preşedintele ne tot ceartă şi ameninţă. Dacă nu facem aia sau ailaltă, nu ne mai dă salariile înapoi, mai măreşte TVA, se mai împrumută…Ce treabă are preşedintele cu toate astea? Şi de ce toţi ceilalţi sunt de vina şi el, care e primul om în stat, nu e? Adică nu ştia nimic din toate astea în campanie, de ce nu le-a spus atunci? A preferat să ne anunţe că s-a încheiat criza, a câştigat (mă rog…) alegerile şi acum a devenit un Grachus Babeuf ori un Robespierre al luptei împotriva cancerului bugetar.

9. Traian Băsescu spune că nu mai are motivaţii politice, ci motivaţii privind modernizarea ţării, modificarea Constituţiei. Doamne fereşte, să se modifice Constituţia după viziunea celor care ne conduc astăzi!

10. De ce urâţi atât de mult poporul care v-a ales, domnule preşedinte?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5