De Mărţişor, la inaugurarea Palatului Culturii, Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Cristian Pomohaci, dar şi teatru, muzică uşoară şi operă

În perioada 1-4 martie, începând cu ora 18.00, bistriţenii sunt aşteptaţi la inaugurarea Palatului Culturii. După cum ne informează managerul instituţiei, dr. Dorel Cosma, de Mărţişor, în prima zi de evenimente va fi un concert extraordinar de muzică clasică, cu Filarmonica din Iaşi sau Braşov. Pe 2 martie, va fi deschisă stagiunea teatrală cu participarea actorilor de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Pe 3 martie, va fi un concert extraordinar de muzică uşoară, purtându-se tratative cu Andra pentru a fi prezentă la Bistriţa. Ziua de 4 martie este dedicată folclorului printr-un concert extraordinar la care vor participa Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Cristian Pomohaci, la această oră purtându-se negocieri cu o renumită orchestră din Chişinău.
„Toate cele patru zile de concerte sunt dedicate locuitorilor municipiului nostru şi, cu acceptul primarului, spectacolele sunt gratuite, locurile ocupându-se în limita spaţiilor, conform dispoziţiilor ISU. De aceea, îi invităm pe bistriţeni să-şi ocupe scaunele din timp, întrucât la completarea acestora uşile se vor închide. Îi aşteptăm în număr cât mai mare pe toţi cei care iubesc cultura, în aceste zile să fie alături de noi pentru a marca intrarea Palatului Culturii în conştiinţe fiecărui cetăţean al municipiului”, declară dr. Dorel Cosma.
La evenimente sunt aşteptaţi şi oaspeţi din alte ţări, confirmând prezenţa artişti din Franţa, Italia, Serbia, Bulgaria, Israel, Germania şi Spania.

Comentarii

08/02/16 13:02
Vizitator

Halal reabilitare! In holul casei de cultura au fost pastrate vechile mozaicuri comuniste, amintind de „Cantarea Romaniei. Culmea este ca pe unul din mozaicuri , in stanga intrarii in sala festiva apare la loc de cinste stema partidului comunist cu secera si ciocanul. In schimb, din prostie sau din ignoranta, dupa renovare, Casa de cultura „George Cosbuc” si-a schimbat denumirea in „Palatul culturii”, fara sa pastreze si numele de „George Cosbuc”, cu toate ca Bistrita se lauda in lume cu festivalul „Nunta Zamfirei”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5