De săptămâna voluntariatului, Crucea Roşie Beclean

"Ziua Internationala a Voluntariatului (5 Decembrie), a fost ziua in care tinerii voluntari ai Crucii Rosii Beclean si-au dorit sa afle care este perceptia si atitudinea beclenarilor fata de voluntariat in general si care este interesul manifestat pentru voluntariat, in orasul Beclean, de aceea tinerii voluntari au efectuat un studiu prin metoda sondajului de opinie.
In urma studiului, tinerii voluntari au constatat ca majoritatea beclenarilor au o parere foarte buna despre voluntariat. Beclenarii considera ca voluntariatul are o traditie in Romania si asociaza termenul voluntariat cu Ajutorul, Munca neplatita, Experienta, Timp Investit. Dintre Beclenarii chestionati, majoritatea considera ca de pe urma voluntariatului beneficiaza persoanele in nevoie/publicul organizatiei. Crearea unui Centru de Voluntariat in Beclean a fost considerat de catre majoritatea subiectilor necesara. 51% dintre Beclenarii chestionati ar fi interesati sa se implice ca voluntari in orice tip de organizatie, domeniile Social, Sanatate, Educatie, Arta/cultura fiind preferate de acestia. 49% nu sunt interesati sa se implice ca voluntari din lipsa timpului.

De Sfantul Nicolae, voluntarii impreuna cu „MOSII” din organizatie au daruit zambete si dulciuri copiilor aflati pe strazile din orasul Beclean dar si copiilor internati la sectia Pediatrie a Spitalului Orasanesc Beclean.

In weekend voluntarii au mers in vizita la familii din programul Asistentei la domiciliu, in orasul Beclean, dar au vizitat si cateva familii din comuna Nuseni si una din localitatea Ilisua carora le-au oferit pachete cu haine si alte bunuri.

Crucea Rosie Beclean aduce multumiri tuturor persoanelor cu suflet care au donat haine si alte bunuri si tuturor voluntarilor care s-au implicat" - se arată într+un comunicat al organizaţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5