La Năsăud, în derulare proiectul

„Depăşind graniţele culturale prin dans”

În urma procesului de evaluare, ANPCDEFP (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale) a declarat eligibil proiectul denumit „Depăşind graniţele culturale prin dans”, acesta clasându-se pe primele locuri, apărând în clasament pe poziţia a patra, la egalitate cu poziţia a treia, cu 77 de puncte. Aşa cum ne informează Carmen Izvoran Oltean, coordonatoare proiect, „este un proiect trilateral dedicat tinerilor care au ca hobby dansurile populare şi implică participarea tinerilor din trei ţări diferite cu trei culturi diferite: Antalya (Turcia), Quatucciu (Italia) şi Năsăud (România). Tinerii implicaţi în proiect vor lucra împreună în cadrul diferitelor ateliere de lucru, se vor implica în viaţa comunităţii oraşului gazdă şi vor promova o cetăţenie europeană activă.

De asemenea, vor fi promovate metodele de învăţare non-formală, vor învăţa să se tolereze unul pe altul şi vor descoperi diferitele culturi ale celor implicaţi în proiect.

Participanţii din fiecare ţară vor pune în scenă dansurile şi costumele lor populare, în spiritul anului european al inovaţiei şi creativităţii, iar la finalul proiectului va avea loc o reprezentare folk comună, cu elemente caracteristice celor trei ţări implicate. Acest spectacol se va desfăşura la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, în faţa a numeroşi spectatori, realizându-se şi un DVD care va fi promovat în toate cele trei ţări partenere. Culturile diferite pot uni tinerii sub moto-ul european „unitate în diversitate”.

Proiectul va implica un număr de 30 de tineri, câte zece din fiecare ţară, câte doi lideri de grup, dintr-un total de 36 de persoane. Activităţile proiectului se vor desfăşura în perioada 30.11-9.12.2009. Agenţia Naţională PCDEFP a lansat un apel de participare la sesiunea „Management de proiect, în context „Tineret în acţiune”, un training care va asigura implementarea de calitate a proiectului finanţat spre derulare”, ne-a informat coordonatoarea de proiect Carmen Izvoran Oltean, din cadrul biroului Integrare Europeană a Primăriei oraş Năsăud. Valoarea proiectului pe România este de 6.734 euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5