Deputat Cristina Iurişniţi: Nu Violenţei! Da, Egalității de şanse! Mai bine dăruiești, decât să lovești!

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a participat la lansarea Campaniei de prevenire a violenței în familie din județ, prilej cu care a prezentat ultimele noutăți legislative în acest domeniu al violenței domestice.

"Este bine de știut că acum avem un cadru legal care este în acord cu directiva europeană denumită "Convenția de la Istanbul" care prevede ordinul temporar de protecție care se aplică pe loc, aplicarea brățarii electronice, agresorului. Nerespectarea ordinului de protecție se pedepseste cu închisoare de la o lună la un an. Toate bune, suntem în ritm european acum, mai urmeaza votul in plen, dar la nivel județean nu avem incă un Centru de primire a victimelor violenței care să ofere sprijin specializat acestora în spiritul egalității de șanse și incluziunii sociale. Am propus printr-un amendament ca aceste centre să existe în fiecare reședință de judeţ, amendament care a fost admis în comisiile reunite. Ce ne facem însă cu mentalitățile patriarhale, învechite și toxice care încă subzistă? Astfel de campanii reprezintă o soluție eficientă și binevenită! De la educație pornește totul, iar comunitatea trebuie să susțină mesajul de respect, toleranță si sprijin la adresa victimelor violenței! Anul trecut au fost raportate 20 de mii de cazuri de violență domestică, 84 de victime dintre care 12 copii. Cifrele anului 2018 ar trebui să fie raportate, interpretate, acțiunile monitorizate pentru a se lua apoi decizii eficiente pentru siguranța noastră a tuturor și în special a femeilor și copiiilor"m precizează deputatul Cristina Iurişniţi.

 

 

 

Comentarii

03/06/18 10:29
Bistritean

Domnuca draga, inca din epoca primitiva, barbatul a avut impresia ca el este " proprietarul femeii " pe care sta deasupra, ori dedesupt , care i-a pus t.za.tza-n gura , care l-a sters la Beck , si care la ingrijit pana a devenit ... " bou impungos " ... si care n-a inteles ca " femeia trebuie iubita " ... nu BATUTA !
Este chestie de educatie si de schimbare completa a mentalitatiii tribalice , unde femeia este vanduta ca o " capra sau vaca " ... ucisa ori maltratata pentru ca " boul este mai puternic fizic decat vaca " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5