Deputat Cristina Iurişniţi: În România, una din cinci fete și unul din nouă băieți sunt abuzați sexual până la vârsta de 18 ani!

În calitate de deputat și membră în Comisia specială de anchetă pentru copii dispăruți, abuzați și traficați, solicit încă o dată ministrului Justiției Cătălin Predoiu și Procurorului General să repartizeze oameni pregătiți în anchetele cu agresori sexuali!

            Instruirea polițiștilor și a procurorilor este esențială și prioritară, în contextul în care cadrul legislativ s-a îmbunătățit, pedepsele pentru agresori s-au mărit, iar în momentul actual avem un registru oficial al agresorilor sexuali, conform legislației europene.

            În luna iunie 2020 am trimis ministrului Justiției si Procurorului General o interpelare parlamentară pe această temă care a devenit o dramă în România. Răspunsul a fost dezamăgitor! Zeci de cazuri mediatizate și sute de cazuri care nu sunt făcute publice sunt tratate cu incompetență și indiferență de către poliție sau procurori.

            Am aflat din răspunsul oficial primit că, potrivit Ordinului de ministru nr. 294 din 5 decembrie 2018, s-a constituit o rețea națională de procurori specializați în instrumentarea cauzelor cu minori. Această rețea nu a făcut nimic eficient pentru minorii victime ale violenței sexuale, ale agresiunilor și traficului de minori.

            Am văzut cu toții în spațiul public abuzuri, agresiuni sexuale asupra minorilor cu pedepse minime, cu suspendare, polițiști care nu și-au făcut datoria, procurori care au favorizat agresorii. Cazul Caracal a terifiat România și încă nu avem o schimbare radicală, autorități eficiente și puternice care să vină în sprijinul victimelor.

deputat Cristina Iurişniţi

 

 

 

 

Comentarii

05/10/20 10:59
cititor

Doamna draga, agresiunile sexuale nu-s din cauza politistilor si al procurorilor. Iar ai dat cu mucii-n balta ! V-a sustin in ideia cu educatia sanitara in scoli, ptr viatza sau cum i-o zice, ca este imperios necesara, dar faptul ca fetele sunt agresate sexual, nu autoritatile statului poarta vinovatia faptelor ci legile astea de c*cat pe care le are tzara si care cum foarte bine ati sesizat si propus, ele trebuie MODIFICATE ! Politia , Procuratura... si Instantele de judecata, nu pot aplica alte legi decat cele existente si asa ( prost ) cum sunt facute ele.
POLITRUCII ASTIA DE C*CAT PE CARE-I AVEM STIMATA DOAMNA, ASTIA POARTA ABSOLUT TOATA VINOVATIA LA TOATE PORCARIILE CARE SE INTAMPLA IN ACEASTA TZARA si pe care-i alegem noi sa ne reprezinte ! Pricepi dumneata sau ba ?! V-am spus sa va lasati de politica ca nu va pricepeti... Aveti propuneri bune, dar gandite aiurea !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5