Deputatul Cristina Iurişniţi: Iniţiativa Fără pemali în funcţii publice intră în dezbatere parlamentară

Marți, de la ora 16:00, Inițiativa Fără Penali în funcții publice va intra în dezbatere parlamentară în Comisia juridică. După numeroase solicitări atât în Biroul permanent al Camerei Deputaților cât și în Comisia Juridică, după ce parlamentarii USR au cerut includerea sa pe ordinea de zi la fiecare ședință, inițiativa merge mai departe.

Fiecare pas înainte al acestei inițiativei reprezintă o reușită! Inițiativa #FaraPenali este simbolul trezirii conștiinței civice a românilor și pe care o vedem inclusiv astăzi, în rezultatele votului de pe 26 mai.

După 6 luni de campanie în vara anului 2018, suntem peste 1 milion de cetățeni care vrem o Românie #FaraPenali, chiar dacă la începutul campaniei puțini eram cei care credeam în acest demers. România poate fi schimbată prin implicarea fiecăruia dintre noi, cu o semnătură, cu implicare, cu conștientizarea faptului că suntem mulți cei care vrem să facem din țara noastră un loc mai bun.

Fără Penali merge mai departe în Parlament, președintele Klaus Iohannis a admis că ar putea fi parte din reforma constituțională. Este un parcurs încurajator. Nu ne vom opri până când Fără Penali va deveni realitate în Constituție!

Da, o spunem răspicat: românii se implică în schimbarea parcursului României. Împreună putem muta munții din loc.

 
Deputat
prof. Cristina Iurișniți   

Comentarii

10/06/19 10:29
cititor

Pai, " penali " inseamna toti cei care au fost condamnati penal, sentintele au fost definitive si executorii si s-au epuizat toate caile de contestare .
Pentru toate functiile publice, la dosar trebuie un " certificat de cazier judiciar " si nu trebuie admise dosarele care nu indeplinesc si aceasta conditie , daca legea se modifica astfel si prevede in mod expres ca aceasta categorie de cetateni, chiar daca au fost reabilitati judiciar, nu mai au acest drept constitutional .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5