Deputatul Cristina Iurişniţi: Mă interesează bunăstarea copiilor noştri. Să primească informaţii corecte despre nutriţie, sexualitate, sănătate!

Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) a anunţat că după avizul pozitiv primit de la Comisia de învățământ, săptămâna aceasta a venit rândul Comisiei  de sănătate și a Egalității de șanse din Camera Deputaților care au avizat favorabil inițiativa de introducere a educației pentru sănătate în școli.

       „Mă interesează foarte mult copiii, sunt cadru didactic şi activând în Comisia de Învăţământ evident că mă îndreaptă toată această pregătire pe care o am şi grija pe care am avut-o pentru copii, pentru formarea şi sprijinirea lor, spre acest domeniu. Am obţinut încă un aviz favorabil la iniţiativa legislativă pe care am depus-o anul trecut, care a fost înregistrată cu nr. PLX 119/2019 în privinţa introducerii educaţiei pentru sănătate în şcoli, componenţa educaţiei sexuale, pentru copiii din învăţământul preuniversitar. Este vorba despre introducerea acestui tip de educaţie cel puţin de două ori pe an. Am primit aviz pozitiv de la Comisia de Învăţământ. Alt aviz favorabil de la Comisia de Sănătate. Sper să obţin un aviz favorabil de la Comisia de Muncă, am şi suportul Federaţiei Părinţilor, pentru că ne interesează bunăstarea copiilor noştri, să fie informaţi, să poată face faţă provocărilor”, a declarat deputatul Iurişniţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acesteia, nici Comisia de muncă, care este comisia de raport nu are motive reale de respingere a inițiativei, cu excepția celor politice.

Dacă iniţiativa parlamentarului bistriţean va fi adoptată, Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului va prevedea faptul că, o dată pe semestru, elevii vor beneficia obligatoriu de programe de educație pentru sănătate.

Deputatul Cristina Iurişniţi a menţionat că este convinsă de importanța formării și informării corecte si obiective a elevilor, în funcție de nivelul de întelegere al acestora, cu privire la sănătate, sexualitate și nutriție.

„ Este important ca tinerii să primească informații corecte și relevante cu privire la nutriție, sănătate, sexualitate,  cu scopul de a fi conștienți, responsabili și de a-și dezvolta capacitățile psiho-emoționale.                          

Impactul nu poate fi decât unul  benefic la adresa sănătății copiiilor noștri și a comunității în general,  prin asigurarea accesului la educație pentru sănătate nu aleatoriu la nivel de opțional ci obligatoriu prin sesiuni de informare cu specialiști în tot sistemul preuniversitar”, a menţioat parlamentarul Cristina Iurişniţi.   

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5