Deputatul Cristina Iurişniţi: Voi propune ca primarii să doteze şcolile cu pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Deputatul USR BN, prof. Cristina Iurişniţi, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că va elabora o iniţiativă legislativă prin care administraţiile publice locale să fie obligate să doteze toate instituţiile de învăţământ cu pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

„Astăzi (n.n. vineri) am fost într-o comunitate rurală, unde am vizitat o şcoală, la Nuşeni. Doresc să am o iniţiativă legislativă care se adresează primarilor, care să doteze şcolile cu pubele speciale pentru colectare selectivă. Până la urmă, primăriile se ocupă de dotarea şcolilor", a declarat deputatul bistriţean.

Potrivit acesteia, o astfel de iniţiativă ar avea un dublu impact. În primul rând, încă de la şcoală copiii ar fi educaţi pentru sănătate şi mediu şi respectarea normelor de mediu, fapt care l-ar putea transpune şi acasă, alături de părinţi. În al doilea rând, toate materialele folosite la şcoală, în special hârtie şi plastic, şi-ar găsi locul în reciclare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]