Deputatul Diana Morar, co-iniţiator al legii de instituire a Zilei Naţionale a Lecturii: Lectura este recomandată zilnic, ca obicei sănătos, de relaxare!

Sărbătorim astăzi Ziua Națională a Lecturii, instituită începând din acest an pentru promovarea lecturii ca obicei cotidian, în urma unui proiect de lege la care am fost co-inițiator, transmite deputatul liberal Diana Morar.
În urma deciziei Ministerului Educației, în toate şcolile, la orele 11:00 şi 14:00, învăţătorul sau profesorul organizează la clasă activităţi de lectură la care participă toţi preşcolarii şi elevii. De asemenea, bibliotecile desfășoară activități specifice.
Lectura este recomandată zilnic, ca obicei sănătos, de relaxare, precum și de îmbogățire a culturii generale și vocabularului. Conform studiilor de specialitate, 6 minute de lectură pe zi pot reduce nivelul stresului cu până la 68%.
Ziua de 15 februarie – Ziua Națională a Lecturii nu a fost aleasă întâmplător, aceasta fiind data naşterii a două mari personalități: Titu Maiorescu și Spiru Haret.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5