Deputatul Diana Morar: O veste bună! Perioada pentru înscrierile la măsura HoReCa, prelungită

O veste bună: Perioada pentru înscrierile la măsura HoReCa, prelungită
Perioada de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa, și anume compensare de 20% din diferența de cifră de afaceri între 2019 și 2020 va fi prelungită cu o săptămână, până la 26 iulie 2021.
Cei care au fost afectați de restricțiile impuse de pandemie și vor să acceseze bani prin schema de compensare a pierderilor trebuie să facă parte din următoarele categorii: ghizi de turism care au desfășurat activități pe codul CAEN 7990, agenții de turism licențiate care desfășoară activități conform codurilor CAEN 7911, 7912, 7990, structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate, care desfășoară activități conform codurilor CAEN 5510, 5520, 5530, 5590, structuri de alimentație care desfășoară activități conform codurilor CAEN 5610, 5621, 5629, 5630, iar ca noutate, în urma amendamentului pe care l-am depus în Parlament, cod CAEN 8230 - organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții (aici sunt incluse organizarea, promovarea și/sau administrarea de evenimente, cum ar fi congrese, convenții, conferințe si întruniri, fie că include sau nu administrarea și asigurarea personalului necesar pentru a opera facilitățile în care au loc aceste evenimente).
Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie 2021 și extinsă pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.
Peste 8.000 de firme au aplicat până acum, valoarea însumată a proiectelor fiind de aproximativ 2,5 miliarde de lei.
Schema este finanțată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei.
Plățile pe această schemă de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depășit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărțită proporțional tuturor firmelor acceptate.
Beneficiarii schemei de ajutor de stat au obligația menținerii activității pentru care au obținut finanțare pentru cel puțin 6 luni sau 12 luni de la data primei plății, în cazul în care valoarea grantului este mai mare de echivalentul în lei al sumei de 200.000 de euro, dacă prin acte normative nu se instituie restricții de natură a impune suspendarea ori întreruperea activității comerciale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5