Deputatul Diana Morar: Sprijin pentru femei! Servicii de evaluare și consiliere psihologică în maternităţi

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care completează reforma în domeniul sănătății și la care sunt coinițiator, anunţă deputatul Diana Morar. Potrivit parlamentarului PNL BN, "naşterea unui copil este uneori asociată unor trăiri și dureri severe care pot conduce la predispoziția mamelor de a dezvolta tulburări de anxietate sau obsesiv-compulsive".
"Legea reglementează dreptul femeilor de a beneficia de servicii de evaluare și consiliere psihologică, în vederea prevenirii şi tratării tulburărilor psihice asociate sarcinii şi naşterii. Aceste servicii vor fi acordate în cadrul maternităților de către personalul superior prevăzut în structura de personal a spitalului. Consilierea psihologică se va putea presta, la cerere, pe o parcursul unei perioade de 126 de zile după naştere. Acest interval reprezintă maximum la care se poate ajunge cumulând perioada de 63 de zile înainte de naştere, redând concediul de sarcină şi perioada de 63 de zile după naştere.
Prevenţia este cel mai bun instrument în reducerea efectelor tulburărilor care pot apărea, iar aceasta se poate realiza încă din perioada anterioară nașterii, precum și imediat ulterioară acesteia", a explicat deputatul Diana Morar..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5