Deputatul Doina Pană, la şedinţa solemnă consacrată marcării a 30 de ani de Revoluţie: Ne înclinăm cu respect și prețuire pentru jertfa lor!

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, în şedinţa solemnă de luni, o Declaraţie consacrată marcării a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, în care subliniază că lupta poporului român împotriva comunismului trebuie să constituie în continuare o sursă de inspiraţie morală şi politică pentru a face faţă provocărilor lumii de astăzi.

Şedinţa a început cu intonarea Imnului Naţional, după care a fost ţinut un moment de reculegere. Şeful statului Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului - Teodor Meleşcanu (Senat) şi Marcel Ciolacu (Camera Deputaţilor), premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi reprezentanţii grupurilor parlamentare au transmis mesaje de la tribuna Parlamentului.  

„Astăzi în Parlament n-a fost o zi obișnuită de lucru. Rând pe rând colegii și-au ocupat locurile în bănci pentru a participa la ședința solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la debutul Revoluției Române din 1989.

Generația 1989, cu jertfă de sânge, ne-a oferit o Românie liberă de dictatură.
Datoria noastră este nu doar să ne înclinăm cu respect și prețuire pentru jertfa lor dar și să oferim generațiilor viitoare o Românie democratică, mai prosperă și mai demnă în lume!”, a transmis deputatul DE Bistriţa-Năsăud, Adriana Doina Pană. 

La şedinţa solemnă au participat preşedinte al României  - Emil Constantinescu, Custodele Coroanei, Margareta, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, arhiepiscopii Bisericilor romano-catolice şi greco-catolice, preşedinţii Curţii Constituţionale şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reprezentanţi ai BNR, şefi ai misiunilor diplomatice străine acreditaţi la Bucureşti, precum şi membri ai Guvernului.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5