Prefectul Stelian Dolha: Azi ne înclinăm în fața eroilor noștri, atât cei ai trecutului, cât și cei de azi!

“Ziua Eroilor nu se celebrează întâmplător în sărbătoarea sfântă a Înălțării Domnului. Este de datoria noastră să avem grijă de aceia pe care încă îi avem între noi. Azi ne înclinăm în fața eroilor noștri, atât cei ai trecutului, cât și cei de azi!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

În această zi ne gândim la toți eroii noștri, fie că au fost mari conducători iar numele lor sunt iconice în definirea identității noastre naționale, fie că au fost oameni simpli cu loialitate față de țară și de valorile neamului românesc, care au săvârșit acte de vitejie ce au dus la împliniri mărețe.
Simțim un gol în inimi când ne gândim că mulți dintre ei au plătit cu viața în luptă. Însă acel gol se umple când vedem acum, în contextul dificil în care ne aflăm, că spiritul eroic se transmite de la generație la generație, iar militari, polițiști, jandarmi, pompieri, cadre medicale sunt în prima linie, muncind zilnic în lupta combaterii acestui virus care ne-a acaparat viețile. Ei ne vor elibera, ne punem nădejdea în ei că vom ieși învingători și din această luptă, chiar dacă inamicul este invizibil. Mai avem printre noi și o altă categorie de modele constituită din oameni simpli, cu simțul dăruirii, care în starea de urgență au ajutat voluntar mii de nevoiași care au fost izolați din nevoie sau în urma unui destin nefavorabil. Cu toții sunt niște exemple pentru comunitățile în care ne aflăm și, totodată, speranța că umanitatea din noi triumfă în momentele de cumpănă.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5