Clubul Monarhiştilor Bistriţeni a omagiat trecerea în eternitate a M.S. Regele Mihai I al României, printr-o slujbă de pomenire, la 40 de zile

Un moment de mare sensibilitate sufletească românească pentru membrii Clubului Monarhiştilor Bistriţeni şi simpatizanţii Monarhiei în România s-a derulat la Monumentul Eroilor din Bistriţa, în Piaţa Petru Rareş, printr-o înălţătoare şi de mare pioşenie slujbă de pomenire (parastas) pentru cel care a fost simbolul şi valoarea Monarhiei în România, M.S. Regele Mihai I al României, care a trecut la cele veşnice şi veghează din ceruri, pentru binele poporului român, la 40 de zile după ce a părăsit acest pământ şi ţara lui dragă, România.
În prezenţa preşedintelui Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, dr. Marius Nicolae Pop, a membrilor clubului şi simpatizanţilor, printre care s-a remarcat fostul primar Pavel Popescu, foşti parlamentari – Stelian Dolha, directori de instituţii – Ioan Turc etc., a avut loc o emoţionantă slujbă de pomenire a MS Regele Mihai I, oficiată de PC preot protopop ortodox Alexandru Vidican, de la Protopopiatul Ortodox Bistriţa, care s-a rugat pentru odihna veşnică a sufletului MS Regele Mihai I, iar Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în ceata celor drepţi, pentru binele care l-a făcut pentru ţară şi popor.
Au fost aprinse candele şi s-a depus o coroană de flori din partea Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, cât şi jerbe de flori.
Portretul îndoliat al MS Regele Mihai I, cu panglică tricoloră, a fost înconjurat de buchete de flori şi candele aprinse pentru veşnica şi neuitata lui pomenire.
Un citat din discursul MS Regele Mihai I al Româniai, din 25 octombrie 2011, a fost epxus de către dr. Marius Nicolae Pop, prin care MS Regele Mihai I preciza: „Casa Regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie. Nu văd Româia de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.
Aşa să vă ajute Dumnezeu!”
Odihnă veşnică în ceata celor drepţi, iar Dumnezeu să vă ducă sufletul blând şi bun în Rai, Majestate Regală Mihai I al României!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5