Deputatul Doina Pană: România este singura țară în care 112 este folosit și pentru salvarea pădurii! Este cea mai mare realizarea a mea ca ministru

Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, deputatul Doina Pană, consideră că implementarea Radarului Pădurilor a contribuit anual la reducerea tăierilor ilegale cu aproximativ 8 milioane de metri cubi.

„Începând cu anul 2009, 11februarie este Ziua Europeană „112”. Numărul 112 te pune în contact cu serviciile de urgență: poliție, ambulanță, pompieri și poate fi format chiar când telefonul este blocat. A salvat enorm de multe vieți!
România estesingura țară în care, începând din 2014, 112 este folosit și pentru Salvarea pădurii! Da, la 8 octombrie 2014, odată cu Radarul Pădurilor, sistem unic în lume, am lansat și 112 pentru transport de lemn”
, precizează fostul ministru.

Parlamentarul bistriţean susţine că acest sistem reprezintă cea mai importantă realizare a sa ca ministru, iar acest sistem poate şi va  fi îmbunătăţit în perioada imediat următoare.

„Radarul Pădurilor coroborat cu 112 reprezintă cea mai mare realizare a mea ca ministru al Pădurilor pentru că, după circa 4 ani de funcționare, a ajuns să salveze de la tăieri ilegale circa 8 milioane de metri cubi de lemn pe an! N-o spun doar eu, o spun cifrele oficiale! Este un sistem informatic astfel creat încât poate și va fi îmbunătățit. Conform programului de guvernare PSD 2016-2020, până la mijlocul acestui an va fi lansată o variantă a lui mult îmbunătățită”, declară deputatul Doina Pană.

 

 

 

Comentarii

12/02/19 10:06
cititor

Da doamna, dar masura este incompleta si ineficienta, cata vreme nu exista o structura de "Politie Forestiera, Ape, Mediu si Fond Cinegetic "... care sa fie permanent "acolo "... in acest mediu infractional ... si care sa fie subordonata direct primului ministru , sa previna si sa nu permita nimanui sa "intre " in campul infractional inca de la inceput... nu dupa ce copacii au fost " taiati si pusi la pamant "... iar pe linie procedurala, sa poata fi confiscate atat animalele, cat si mijloacele de transport , sau cele care au servit la comiterea acestora, INDIFERENT ALE CUI SUNT SI SUB CE FORMA ELE AU FOST DETINUTE LA MOMENTUL COMITERII FAPTELOR .
Asa... masurile sunt luate din cand in cand, printre alte picatzele, de Politia sau Jandarmeria Nationala, cand nu au alte activitati mai urgente de facut , iar atunci cand sunt prinsi, çulpabilii "( sa nu le zic hoti ) , invatzati fiind de "harvocati "... toti declara ca ei au gasit lemnele gata taiate, ca numai "caruta" ( sau camionul ) ala au incarcat-o si care nu valoreaza nici 200 de lei, ca o duceau de fapt la " sfatul popular "... si ca nici caruta si nici "drujba "... nu sunt ale lor, fiind imprumutate si ele constituie " mijloace de trai si supravietuire "... , ca " acasa "( la cine trebuie duse lemnele probabil ca ) au o gramada de " puroi "... care si gura lor trebuie " sa mananca ceva "... si judecatorilor le " crapa inima-n piepturi " de mila si compasiunea acestora ...
Si uite asa... se duuuuuuc lemnele padurilor... si se duuuuc... si se tot duuuc... pana intr-o zi om avea numai " pasuni " imburuienite .

12/02/19 15:03
Savin

Jenant de mult minți „Fă Doino”. Cumai stabilit volumul de 8 milioane de mc pe care spui că l-ai oprit de la tăieri ilegale anual. Atunci, cât s-a tăiat ilegal peste 8 milioane de mc dacă este așa cum grăiești. Cred că s-a/se fură ca să vă îndestuleze pe voi, politrucii. Românul, cu frică de Dumnezeu, nu-și distruge averea, dar îl furați voi cu nerușinae.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5