Deputatul Ionuț Simionca: La poarta bisericii, autoritatea Poliției se încheie și începe autoritatea lui Dumnezeu!

Scenele apărute în spațiul public cu Poliția intrând într-o biserică peste oamenii prezenți la slujbă, pentru a-i controla de mască, m-au umplut de revoltă și de mâhnire.
Într-o perioadă în care sănătatea și chiar viața ne sunt amenințate de pandemie, biserica, indiferent de cult, trebuie să rămână acel spațiu sacru care ne ajută să ne păstrăm vie încrederea și speranța că vom ieși cu bine din această criză. Avem nevoie, mai mult ca niciodată, de repere, de familie, de biserică - de valorile românești tradiționale care ne-au definit ca națiune și ne-au ajutat să depășim momente grele din istorie.
Știu că cei mai mulți polițiști s-au comportat ireproșabil în timpul stării de urgență și de alertă, arătând omenie, grijă față de semenii lor, și, pe aceasta cale, le mulțumesc.
Vreau să cred că polițistul din imagini, care a călcat cu bocancii peste un ritual sfânt, este o excepție și că asemenea scene nu se vor mai repeta.
La poarta bisericii, autoritatea Poliției se încheie și începe autoritatea lui Dumnezeu. Sper că nimeni nu va mai pune la îndoială, pe mai departe, aceste linii de demarcație simbolică și că vom putea să ne rugăm în liniște în orice biserică.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentarii

04/11/20 23:27
G

Cu intenție sau fără, greșiți, domnule deputat.Cine este arogant în Biserică și nu respectă regulil sanitare, pune în primejdie sănătatea celor de lângă el și ar trebui să-l scoată cineva de acolo. Popor needucat, sfidăm cât putem, pretutindeni. „Doamne, învață-ne să prețuim viața ca dar al tău” -Așa se roagă preotul.Ei, învățăm? Dacă noi nu vrem, ne învață poliția. În loc să avem grijă fiecare de noi și de cei din preajmă, trebuie să aibă grijă statul de toți proștii și inconștienții.Autonomia bisericească nu înseamnă independență, ci conlucrare armonioasă cu statul, pentru binele tuturor. Numai în Sfântul potir nu este loc pentru virus și pentru demoni. În rest, circulă liberi cum nu vă vine să credeți. Trufia merge tottdeauna sunând din goarnă înaintea nenorocirii. Grijă mare, ce vorbim!

06/11/20 10:41
cititor

Hai ma ... Simionca dragutzule... nu mai spune !
In Biblie scrie ca trebuie sa " dai Cezarului ceea ce este a Cezarului " ... si ca " nu degeaba poarta El sabie " ... Autoritatea statului, nu se opreste la poarta nimanui , cu atat mai mult a unui " lacas de cult " ... unde in interiorul acestuia po.pu.li.mea sta claie peste gramada si nu respecta nici o regula de protectie impotriva unei maladii, virusi ori pandemii ...
Politia si Jandarmeria, este institutia statului care " poarta aceasta sabie " si care actioneaza pentru si in numele " Cezarului " desteptule !
Vaaai ma... bine ca n-am votat cu tine, ca era cat pe ce... Baaa, pai tu n-ai minte nici cat musca ( desi cred ca si aia stie ea de ce se aseaza pe rahati... ) !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5