Deputatul PMP Ionuț Simionca a inițiat o lege care mărește cu o treime pedepsele pentru faptele de violență comise împotriva profesorilor

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlament o lege care înăsprește pedepsele pentru faptele de violență comise la adresa profesorilor. Soluția acestuia constă în asimilarea cadrelor didactice categoriei funcționarilor publici, situație în care amenințarea, lovirea, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte săvârșite împotriva acestora ar fi încadrate la „ultraj”, iar sancțiunea prevăzută de lege s-ar majora cu o treime.

Având în vedere că, în ultimii ani, au fost numeroase cazuri de violență exercitate asupra cadrelor didactice, atât de părinții elevilor, cât și de elevi, privesc cu deosebită îngrijorare spre cazurile extreme la care s-a ajuns. Mi se pare inadmisibil ca o profesoară să fie înjunghiată în incinta școlii de un elev. Tocmai de aceea, consider că protecția cadrelor didactice nu mai suferă amânare. Împreună cu colegii mei, parlamentari PMP, am depus în Camera Deputaților o inițiativă legislativă de asimilare a acestora noțiunii de funcționar public, în sensul legii penale, pentru ca faptele săvârșite asupra lor să fie încadrate de dispozițiile art. 257 din Codul Penal”, a declarat parlamentarul bistrițean.

Conform acestui articol, care definește infracțiunea de ultraj, „amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

În opinia lui Ionuț Simionca, „profesorii trebuie să își recapete respectul cuvenit, aceștia fiind formatorii copiilor noștri, punând bazele viitorului României”.

Sunt conștient că înăsprirea pedepselor nu va reuși să stopeze fenomenului violenței în școli, dar împreună cu susținerea unor ore de educație juridică pentru elevi, sunt șanse mari ca aceștia să înțeleagă importanța și consecințele faptelor lor”, a concluzionat deputatul Ionuț Simionca.

Comentarii

16/05/19 10:43
cititor

Domnule draga, trebuie data mana libera dascalimii sa se aprre si sa-i poata pune la punct pe derbedeii care tulbura bunul mers din scoli . Facut in asa fel Regulamentul scolar , incat daca impotriva derbedeilor, parintii si tutorii acestora nu iau masuri de " cumintenie " si disciplinare ... sa aiba mana libera dascalii, sa-i "plezneasca " de sa le sara mucii , sa-i dea afara din scoala si la sesizarea directiunii, sa fie " mutati " la o "scoala de corectie " cum era pe vremea comunistilor .
Trebuie scosi derbedeii dintre copiii cuminti, care sunt disciplinati si vor sa invete , iar pentru pagubele comise cu intentie de acesti derbedei, sa fie cercetati si trasi la raspundere contraventionala, penala si civila ... ( ca de la 14 ani in sus raspund contraventional cu 1/2 din pedepsele penru majori si de la 16 ani cu 1/2 din pedepsele penale pentru majori ... ) si recuperate pagubele pe seama lor, nicidecum " date la scadere din banii publici " ... asa cum se intampla astazi .
Sa se termine odata cu teoria ca " scoala este obligatorie si ca derbedeii nu poti fi batuti sau exmatriculati " ! DERBEDEII SCOLILOR SUNT ANIMALE CU FATA UMANA doar ... si impotriva animalelor, oriunede in lumea asta se foloseste " bota si scorbaciul cu bube " , daca trasul de urechi si datul cu batzul in palma nu are efect !
Terminati odata cu aceasta " fatza umana " si binevoitoare fata de aceasta categorie de derbedei !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5