Deputatul Robert Sighiartău (PNL): Susțineți eliminarea supraaccizei la carburanți (acciza majorată cu 7 eurocenți/litru)! Semnează petiţia online!

 

         Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al Partidului Naţional Liberal, a iniţiat un proiect de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanţi. În plus, parlamentarul liberal a iniţiat şi o petiţie online.     

„Susținem cu toții eliminarea supraaaccizei la carburanţi. Semneaza petiția on-line şi dă share mai departe! Prețurile motorinei și al benzinei au crescut semnificativ în România după reintroducerea supraaccizei la carburanți, în toamna lui 2017. Motorina este mai scumpă azi ca în Austria, Polonia şi alte ţări mai bine dezvoltate ca România. Avem același preț la motorină ca în Germania. 
Transportatorii români care efectuează curse internaționale au decis să alimenteze din alte ţări, unde motorina este mai ieftină. Majorarea nejustificată a accizelor pentru carburanți a generat un impact negativ pe întregul lanț economic, de la producție, la distribuție și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, pentru trei ani consecutiv.
România se află, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea prețurilor.
Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanți am depus un proiect de lege pentru eliminarea supraaccizei la carburanţi”, susţine deputatul Sighiartău.

Potrivit acestuia, așa-numita supraacciză la carburanți este una din cele mai nocive și impopulare taxe puse de guvernarea PSD-ALDE. „Au reintrodus-o, în două etape,  în toamna lui 2017, în vremea guvernului Tudose. Nici măcar nu s-au mai obosit să pretindă, cum a făcut guvernul Ponta care a introdus primul supraacciza, că vor face autostrăzi și drumuri cu banii colectați. Pesediștii nu au făcut un centimetru de autostradă cu banii proveniți din supraacciză. Nici nu vor face. Guvernul PSD-ALDE are la dispoziție miliarde de euro din fonduri europene pentru autostrăzi, bani de care și-a bătut joc”, precizează liderul liberal.

Efectele reintroducerii  supraaccizei la carburanți au fost exact cele în legătură cu care pesediștii și aliații lor de la ALDE au fost avertizați în mod repetat, dar le-au negat cu nerușinare chiar puși în fața evidențelor: scumpiri în lanț, pierderi pentru nivelul de trai al românilor și pentru economie. În vara lui 2017, prețul benzinei era de aproximatv 4,60 lei/litru și al motorinei de 4,50 lei/litru. După majorarea accizei, la doar câteva luni, în ianuarie 2018, litrul de motorină se scumpise deja cu un leu  (5,5 lei) și cel de benzină costa cu 80 de bani mai mult (5,4 lei).  În iulie 2017, România se situa semnificativ sub media prețurilor la carburanți în Uniunea Europeană. După introducerea supraacizei, s-au dus acele vremuri cu nivelul relativ scăzut al prețurilor la benzină și motorină.  Astăzi prețul motorinei în România este același cu cel din Germania, cea mai puternică țară a UE (1,257 euro/litru). În  țări precum Austria, Spania, Luxemburg, Polonia, Slovenia, Ungaria, Lituania, Slovacia sau Bulgaria motorina costă acum mai ieftin ca la noi.

„Dar cel mai mare rău pe care l-a făcut supraacciza pesediștilor a fost aprinderea inflației, pornirea valului scumpirilor. Spre deosebire de alte majorări de prețuri, scumpirea carburanților se propagă automat în toate prețurile celorlalte produse. În august 2017 rata inflației era de doar 1,2%. După suprataxarea carburanților, inflația a crescut brusc și a ajuns la 3,3% în decembrie 2017. De atunci șirul scumpirilor nu s-a mai oprit. Coșul produselor de bază  și ratele celor cu datorii la bănci s-au scumpit cu cel putin 30 la sută.  Prețul cartofului s-a majorat cu aproape 90% de când guvernează PSD-ALDE. Una din principalele cauze este suprataxarea carburanților.

Supraacciza la carburanți, această taxă oneroasă trebuie eliminată. Acum exită posibilitatea concretă de a o face. Deputatul liberal Robert Sighiartău, cel care a reușit să majoreze alocațiile de stat pentru copii, a depus la Camera Deputaților o propunere legislativă de anulare a supraaccizei la carburanți.  Robert Sighiartău va lupta pentru reușita acestei propuneri așa cum s-a bătut pentru reușita majorării alocațiilor. Proiectul are nevoie de susținerea dumneavoastră publică. E o cauză bună și cei din PSD-ALDE trebuie să afle și să ia aminte  că românii o susțin și sunt solidari cu ea”, se menţionează în motivaţia petiţiei online.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5