Deputatul Robert Sighiartău: Protejăm copiii de ideologii toxice care subminează autoritatea părinților!

Educaţie pentru sănătate în şcoli, cu acordul părinţilor, începând cu clasa a VIII-a!

Camera Deputaţilor a votat marţi, în calitate de for decizional, proiectul de lege de modificare a Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, reexaminat la solicitarea preşedintelui României, Klaus Iohannis. Legea a fost adoptată cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă.

"Protejăm copiii de ideologii toxice care subminează autoritatea părinților!
După lupte susținute cu progresiștii, am reușit ieri cu o largă majoritate să respectăm dreptul părinților de a decide în privința educației copiilor.
Forma votată de Parlament menționează "derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor."
Este varianta care răspunde cel mai bine problemelor ridicate. Părinții sunt cei care știu ce este bine pentru copiii lor și le cunosc cel mai bine stadiul de dezvoltare și nevoile.Părinții sunt cei care au, ca să folosim expresii consacrate de CEDO, „în primul rând responsabilitatea asigurării educației și instruirii” pentru că au o „îndatorire naturală față de copiii lor”.
Cele mai tari legislații constituționale și internaționale arată acest drept ca fiind unul de căpătâi în orice țară care prețuiește libertatea și democrația", a transmis deputatul liberal Robert Sighiartău, pe pagina de facebook.

De asemenea, legea reglementează posibilitatea desemnării drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III, şi a altor persoane faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament sau s-a bucurat de viaţa de familie. De asemenea, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidenţial, precum şi instituirea unei indemnizaţii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creşterea şi îngrijirea copilului.

Comentarii

24/06/22 12:18
Gica contra

Mai politruc, iara bati campii ! Si daca parintii acestor copii nu isi dau acordul, ori efectiv nu-i intereseaza, copiii nostri vor ramane in continuare ca si pana acum ?! Terminati odata cu cabotinismul asta al vostru de extremisti si sectantzi , care va opuneti la orice social este necesar si care credeti voi ca le stiti si le stapaniti voi pe toate . Instructia scolara trebuie sa fie publica, obligatorie si fara " acordul parintilor " ... ptr ca traim in scietate asta , cu toti impreuna . De ce vesnic aveti voi impresia ca numai voi " sectantzii " avetzi dreptul si obliatia si stiti voi cel mai bine cum trebuie crescuti si educati copiii ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5