Deputatul Stelian Dolha, către noul birou județean: Asemenea abordări nu caracterizează PNL !

Reflexul despotic și lipsa competiției într-un partid liberal nu poate fi primul pas spre unitate

Dizolvarea biroului municipal al PNL Bistrița de către noul birou județean interimar nu e tocmai cel mai bun exemplu că îți dorești un partid unit în alegerile parlamentare.Procedura pune sub semnul întrebării ideea de competiție, atât de înrădăcinată în cutumele Partidului Național Liberal, pentru că nu i-a permis organizației municipale să aibă un punct de vedere sau să-și aleagă în mod democratic noul președinte.
Dacă îți dorești unitatea, dacă vrei să strângi rândurile pentru bătălia de la parlamentare, așa cum spui în discursul public, atunci îți asculți colegii și le dai posibilitatea să-și organizeze alegeri interne. Să-l aleagă pe cel mai bun dintre ei.
În niciun caz însă, nu le impui un conducător, mai ales unul care n-a activat și nici n-a avut vreme de 7 ani nicio legătură cu acea organizație sau cu Partidul Național Liberal.
Scenariul este pe cale să se repete și în cazul listelor parlamentare. În loc de a adopta un set de criterii, pe baza unor principii, care să-i ofere oricărui membru al PNL Bistrița-Năsăud posibilitatea de a obține nominalizarea, noua conducere BPJ a preferat să procedeze exact invers: întâi listele și apoi mai vedem cum facem criteriile, probabil după oamenii agreați.
E greu de crezut că o asemenea atitudine ne va ajuta să strângem rândurile și să găsim acea unitate de partid mare, pe care n-am reușit să o arătăm în alegerile locale. Asemenea abordări nu caracterizează Partidului Național Liberal și până nu e prea târziu, ar trebui să revenim la adevăratele valori liberale care sunt competiția, spiritual democratic, recunoașterea valorii și a activității membrilor săi.
Deputat Stelian Dolha

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5