Din 1 august, Spitalul Judeţean va avea CT şi RMN. Dotări noi în trei secţii, extinderea UPU cu fonduri europene

Licitaţia pentru dotarea spitalelor judeţene cu echipamente medicale de rezonanţă magnetică (RMN) şi computer tomograf (CT) s-a încheiat, Ministerul Sănătăţii parafând contractele de achiziţie, fondurile fiind împrumutate de la Banca Mondială.

         Potrivit managerului Gabriel Lazany, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa este programat în luna mai pentru livrarea acestor echipamente şi aparate. „Am primit ieri partea finală a proiectului. Aşteptăm să finalizăm Caietul de sarcini şi să introducem în SEAP procedura de achiziţie pe partea de proiectare-execuţie a spaţiului unde vor fi amplasate. Banii ne-au fost deja aprobaţi şi alocaţi de către Consiliul Judeţean, care, pe lângă banii pentru amenajarea parterului, ne-a mai aprobat o serie de dotări importante pentru dezvoltarea actului medical”, ”, a declarat Gabriel Lazany.  

Potrivit acestuia, la Spitalul Judeţean de Urgenţă va fi achiziţionat, cu bani de la Consiliul Judeţean, un aparat Roentgen mobil, cu braţ în C, cu posibilitatea de reconstrucţie  3 D în timp real, pentru neurochirurgie. La iniţiativa dr. Alina Filip, în Policlinică se va cumpăra un aparat DEXA pentru osteodensitometrie. Mai mult, va fi dotată şi secţia de  gastroenterologie, un video endoscop şi un video colonoscop.

         Investiţii sunt în analiză şi pentru extinderea Secţiei de Terapie Intensivă. În ceea ce priveşte Unitatea de Primiri Urgenţe, proiectul se va derula prin intermediul Consiliului Judeţean care va depune un proiect cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În prezent, se lucrează la Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), ulterior fiind depusă cererea de finanţare. Alte două proiecte cu finanţare europeană sunt în evaluare la ADR Nord-Vest, fiind vorba despre eficientizarea energetică a celor două secţii a spitalului de pe str. Alba Iulia şi de la TBC, inclusiv cu montarea de lifturi acolo unde nu există.

 

 

Comentarii

27/02/18 20:29
just

Ţine-mă DOAMNE să pot zice :Am trăit să văz MINUNEA! Da nu ştiu -zău! De montat le-or monta,de plătit le-or plăti,da când să le,,PORNEASCĂ" :apoi nu se potriveşte curentul!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5