Direcţia Agricolă: 317 apicultori din judeţ au primit ajutorul de minimis pentru familiile de albine

          Ing. Nuţu Tabără, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud,  a anunţat că din cei 320 de solicitanţi pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol, nu mai puţin de 317 au fost eligibili. „În baza HG 716/2020, am avut 317 beneficiari pentru 31.220 familii de albine.  La nivelul judeţului a fost plătită suma de 780.500 lei, fiind acordată suma de 25 lei/familie de albine”, ne-a declarat ing. Tabără.

          Potrivit acestuia, pentru ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinerea producţiei de usturoi, în baza HG 202/2020, a aplicat un singur producător din zona Nimigea. Acesta deţine aproximativ 1 ha de cultură de usturoi. „Este un solicitant eligibil pentru care se va plăti suma de 3000 euro”, ne-a explicat ing. Nuţu Tabără.

          Nu în ultimul rând, au fost făcute plăţile pentru ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinerea produsului tomate în spaţii protejate. La nivelul judeţului, au fost înscrişi 27 de producători. Doar 8 au fost consideraţi eligibili, pentru aceştia plătindu-se suma de 86.276,31 lei, în fapt 10.784 lei/producător.

          În această perioadă, sunt în plină desfăşurare atât campania de recoltare la soia, porumb, struguri etc., dar şi campania de însămânţare, la grâu, secară etc.

          „A fost un an agricol bun, cu producţii mulţumitoare. Pentru viticultură, a fost un an foarte bun”, ne-a declarat directorul Direcţiei Agricole.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5