Direcţia pentru Agricultură: Ajutor de minimis de 25 lei/familia de albine! Vezi cum se obţine!

Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud informează că în Monitorul Oficial nr. 792/31.08.2020, a fost publicată Hotărârea de Guvern 717/27.08.2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidro-meterologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol”. Cuantumul ajutorului este de 25 lei/familia de albine. Beneficiarii acestei măsuri sunt apicultori, persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii 154/2014, valabil la data depunerii cererii; apicultori – PFA, II şi IF, constituite potrivit OUG 44/2008 cu modificările şi completările aduse de Legea 182/2016 şi apicultori – persoane juridice şi orice formă asociativă, cu sau fără personalitate juridică.

          Pentru a beneficia de ajutorul de stat, fermierii trebuie să aibă familii de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data de 1 martie 2020, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor şi stupilor, gestionat de ANZ  şi să aibă familii de albine înregistrate/autorizate la DSVSA.

          Apicultorii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate stipulate în prezentul act normativ pot depune cererile de înscriere la sediul DAJ B-N sau le pot trimite prin email la adresa [email protected] până la data de 15 septembrie, transmite directorul executiv Ioan Nuţu Tabără.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5