Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud: Până în 1 martie pot fi depuse cereri pentru ajutor de minimis la tomate, cultivate în spații protejate!

Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Bistriţa-Năsăud informează că a fost publicată Hotărârea de Guvern 148/03.02.2022 privind Programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022. „Suntem la dispoziţia potenţialilor beneficiari eligibili ai acestui program de ajutor de minimis, pentru orice informaţii. Aşteptăm să fie depuse cât mai multe cereri de către producătorii din judeţul nostru”, ne-a declarat ing. Ioan Nuţu Tabără, director executiv al DAJ Bistriţa-Năsăud.

  Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar poate fi de 4000 euro, respectiv: 3000 euro/cultură în ciclul I/1000 mp/beneficiar şi 1000 euro/cultură în ciclul II/1000 mp/beneficiar;

              Beneficiarii pot solicita ajutorul de minimis la DAJ Bistriţa-Năsăud până cel târziu la data de 1 martie 2022 inclusiv, pentru ciclul I de producție. Producția trebuie valorificată în perioada 1 martie -10 iunie inclusiv a anului 2022, pentru ciclul I de producție, iar documentele care atestă valorificarea se depun până la 30 iunie 2022 inclusiv. Pentru ciclul II, depunerea documentaţiei se face în perioada 25 iulie-31 august 2022.

               Schema de ajutor de minimis se aplică pentru susținerea producției de legume în spații protejate, precum  tomate – cultivate în ciclul I sau ciclul II de producție; ardei gras și /sau lung – capia – cultivați în ciclul II de producție;  castraveți – cultivați în ciclul II de producție; fasole păstăi – cultivată în ciclul II de producție; salată – cultivată în ciclul II de producție;  spanac – cultivat în ciclul II de producție şi ceapă verde – cultivată în ciclul II de producție.

               Documente necesare pentru înscrierea în Program :

a) copie a B.I/C.I al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal dacă cererea este depusă prin reprezentant legal/împuternicit;

b) copie a Atestatului de producător valabil până la 31.12.2022;

c) împuternicire/procură notarială și o copie a B.I/C.I al/a unui reprezentant după caz;

d) copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului;

e) dovadă cont activ bancă/trezorerie;

f) adeverință, în original, din Registrul Agricol, conform înscrisurilor aferente anului 2022;

g) certificat de atestare fiscală și cazier fiscal, valabilă la data depunerii cererii;

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5