Doina Pană a fost aleasă vicepreşedinte al organizaţiei de femei a PSD

Preşedintele organizaţiei judeţene de femei PSD B-N, Doina Pană, a fost aleasă, duminică, vicepreşedinte al organizaţiei de femei a PSD, în cadrul lucrărilor Conferinţei Naţionale a Femeilor Social Democrate.

Şefia organizaţiei a fost recâştigată de Rovana Plumb, singură înscrisă în cursă, dar adevărata bătălie s-a dat pentru cele 15 funcţii de vicepreşedinte pentru care au candidat 22 de social-democrate.

Europarlamentarul Rovana Plumb, singura candidată la şefia organizaţiei, a fost aleasă preşedinte, ajungând astfel la al treilea mandat. Maria Lazăr a fost şi ea reconfirmată ca secretar general al organizaţiei.

Iniţial, alegerile pentru aceste două funcţii, chiar dacă existau contracandidaţi, ar fi trebuit să se desfăşoare prin buletine de vot. Preşedintele Victor Ponta a propus însă delegatelor un vot deschis, prin ridicare de mâini, propunerea lui înregistrând un singur vot împotrivă, cel al Gabrielei Creţu, fost europarlamentar al partidului.

După ce a fost confirmată ca preşedinte al organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb a propus, la rândul ei, un vot deschis pentru candidatura Mariei Lazăr la funcţia de secretar general.

Între discursurile invitatelor la conferinţa naţională a organizaţiei şi aşteptarea votului pentru funcţiile de vicepreşedinte, femeile din PSD au ascultat bancuri spuse de Năstase şi Dragnea şi şi-au făcut fotografii cu cei doi, precum şi cu Victor Ponta.

Ca şi la congresul TSD, desfăşurat acum o săptămână, Năstase a spus un banc, despre un pensionar care se duce la Cotroceni spunându-i soldatului de la poartă că vrea să vorbească cu Traian Băsescu. Soldatul îi răspunde că Băsescu nu mai este preşedinte. A doua zi, a continuat Năstase bancul, acelaşi pensionar se duce la Cotroceni, îi spune soldatului că vrea să vorbească cu Traian Băsescu şi primeşte acelaşi răspuns, că Băsescu nu mai este preşedinte. A treia zi pensionarul vine iar, cu aceeaşi rugăminte, primind acelaşi răspuns. Soldatul îl întreabă de ce vine iar la Cotroceni cu aceeaşi solicitare, deşi primise de trei ori acelaşi răspuns. "Pentru că îmi place foarte mult să aud răspunsul", a concluzionat Năstase bancul.

Şi Liviu Dragnea a încercat să învioreze atmosfera afirmând despre actualul guvern că este precum scutecul Pampers, care "trebuie schimbat foarte des şi din acelaşi motiv".

Femeile din PSD au primit şi mesaje de la femeile din China, dar şi de la Ion Iliescu, care a sunat-o pe Rovana Plumb, scuzându-se că nu este prezent întrucât este răcit şi dorindu-le succes femeilor în tot ceea ce îşi propun.

Proaspăt realeasă preşedinte al organizaţiei de Femei, Plumb a făcut un apel la delegate, să participe la o campanie numită ,,EU plus 10”, în care fiecare membră a organizaţiei trebuie să racoleze alte zece noi membre.

Această campanie a născut, la rândul ei, glume, senatorul Olguţa Vasilescu afirmând că dacă fiecare dintre membrele organizaţiei aduce alte zece, atunci în PSD femeile vor fi de şapte ori mai multe decât bărbaţii, iar aceştia din urmă vor trebui să-şi creeze ei propria organizaţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5