Doina Pană: Şi ultima promisiune faţă de bistriţeni a fost îndeplinită

Deputatul social-democrat Adriana Doina Pană consideră că, odată cu adoptarea legii privind acordarea drepturilor salariale şi pentru cadrele didactice care nu au dat în judecată statul român în urma tăierilor din 2010, şi-a îndeplinit şi una dintre ultimele promisiuni făcute în campanie.
Proiectul legislativ a fost adoptat miercuri de către Camera Deputaţilor, iar cadrele didactice care fieau pierdut în instanţă, fie nu au acţionat statul în judecată, îşi vor primi drepturile eşalonat, în următorii cinci ani.
„Am avut o bucurie foarte mare pentru că am reuşit să-mi bifez şi ultima promisiune pe care am făcut-o faţă de bistriţeni. În momentul în care am fost în campania electorală, am fost să susţin proiectele USL, pentru toţi românii, dar pe lângă acestea, umblând printre oameni am aflat multe doleanţe locale ale bistriţenilor şi pe care am promis că voi încerca să mi le asum. Nu doar că am făcut-o, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu le-am bifat înainte de finalizarea mandatului”, a declarat deputatul Doina Pană, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit parlamentarului bistriţean, una din cele mai arzătoare probleme, în 2012, o reprezenta înfiinţarea de noi locuri de muncă. „Nu vreau să-mi aloc faptul că, dacă Leoni s-a dezvoltat este datorită mie, dar pot să spun că un umăr serios am pus şi eu pentru că, înainte ca board-ul lor să hotărască unde va dezvolta următoarea secţie, în ce ţară, le-am explicat cât de simplu este să ia exemplul Rombatului şi să încerce să acceseze un ajutor de stat”, a menţionat Doina Pană.
O altă problemă pe care demnitarul PSD şi-a asumat-o a fost ridicată de apicultori, în sensul că aceştia s-au plâns că trebuie să meargă până la graniţa cu Ungaria, în localitatea Valea lui Mihai, pentru că nu aveau suprafeţe cu arbori meliferi, situaţia fiind soluţionată prin plantările de la Budeşti. „A treia problemă este a Staţiunii Pomicole, mai precis a retrocedărilor, pe care a dorit şi primarul Creţu să o poată rezolva, nu doar cei care aveau sentinţe definitive şi irevocabile ca să intre în posesia terenurilor. Era o contradicţie între cât era dispus Staţiunea să pună la dispoziţie şi cei suprafaţă însumau sentinţele. Împreună cu ceilalţi parlamentari USL, a fost primul nostru proiect legislativ în 2013, l-am depus şi, după lupte grele, inclusiv cu subcomisii în Comisia de Agricultură, unde am invitat şi Academia, şi Ministerul, şi Staţiunea, şi ai persoanelor implicate şi ai Primăriei s-a ajuns la o soluţie convenită de toţi, adică un procent să se dea în Staţiune şi altul la Slătiniţa”, a menţionat Doina Pană.

Comentarii

08/04/16 15:20
Vizitator

Fa Doina, nu te mai impauna cu ceea ce nu-ti apartine. Firma Leoni a venit in Bistrita in timpul mandatului lui Vasile Moldovan dupa cum recunostea pana si primarul Cretu in 2012, cu prilejul aniversarii a 10 ani „de LEONI” la Bistrita: „Domnul directorul Reichert a subliniat cine şi-a adus contribuţia, dar eu aş vrea să subliniez în mod deosebit două persoane, pe preşedintele CCI, Vasile Bar, şi primarul din acea vreme, domnul Vasile Moldovan, care s-au implicat şi personal, şi cu instituţiile pe care le conduceau pentru ca firma Leoni să găsească la Bistriţa, în afară de forţa de muncă pregătită şi un mediu administrativ corespunzător.”
La un moment dat, dupa venirea PSD cu Cretu la primarie, se zvonea chiar ca Leoni vrea sa plece din Bistita. Asa ca mai usor cu pianul pe scari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5