Doina Pană: TVA zero pentru livrarea de locuinţe către persoanele fizice, pentru produsele agricole şi publicitate în mass-media

Vicepreşedintele PSD, Doina Pană, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost finalizat proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal, în sensul aplicării cotei zero de TVA pentru mai multe sectoare de activitate, precum servicii sociale, difuzarea de publicitate prin mass-media, dar şi sprijinirea agriculturii.

         „Proiectul de lege în acest sens a fost deja demarat în Parlament, se referă la TVA zero pentru locuinţe, pentru produse şi servicii din agricultură şi publicitate. La locuinţe se referă la vânzarea de locuinţe pentru persoane fizice, dar şi pentru persoane juridice, în cazul în care destinaţia clădirilor respective este pentru azile de bătrâni, case de copii, centre de recuperare şi reabilitare pentru minori cu handicap sau pentru clădiri în care primăriile să le atribuie cu chirie subvenţionată unor persoane sau familii cu venituri foarte mici”, a explicat deputatul Doina Pană.

         Potrivit acesteia, în domeniul agriculturii, proiectul de lege se referă la livrarea de seminţe, îngrăşăminte, precum şi al serviciile specifice utilizate în sectorul agricol. De asemenea, în domeniul serviciilor de difuzare de publicitate prin mass-media, cota TVA ar urma să fie tot de 0%.

         Iniţiativa îi aparţine preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi va fi dezbătută de Senat ca primă Cameră sesizată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]