Dolha: PDL-iştii spun lucruri trăznite. Nu am abandonat proiectul depozitelor agro-alimentare. Banii alocaţi au fost returnaţi CJ

Din capitolul PDL-iştii spun lucruri trăznite l-am auzit pe domnul Urâte spunând că i-am furat un proiect, proiect în care erau prevăzute 300 de hale, 300 de depozite agro-alimentare. Şi eu îi spun domnului Urâte că nu i-am furat nimic, că dacă are un proiect cu 300 de hale şi 300 de depozite, să îl înfăptuiască, să-l facă, de mâine…Piaţa e deschisă, e o confruntare de proiecte foarte benefică pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. Cel mai bun să câştige. A spus pe urmă că am abandonat proiectul. Nu l-am abandonat.

Săptămâna trecută am depus la Consiliul Judeţean, în Comisia pentru administraţie, studiul de oportunitate privind depozitele agro-alimentare în judeţul Bistriţa-Năsăud, studiu pe care l-am făcut din banii mei şi nu din banii CJ, un studiu care a avut şi concluzii. Nu am făcut un calcul, cât a costat acel studiu de oportunitate, vreau să vă spun că au fost sondate 30 de comune, a fost o echipă formată din cel puţin 5 oameni care de dimineaţa până seara au sondat comunele respective. A fost şi o acţiune de voluntariat, dar sunt anumite costuri care sunt evidente, costuri de transport, motorină şi tot ce implică o deplasare până acolo. Banii alocaţi prin CJ au returnaţi Consiliului Judeţean, nu au fost folosiţi, a afirmat liderul PNL BN, deputatul Stelian Dolha, ca o replică la declaraţiile făcute de consilierul judeţean PDL Florin Urâte.

Urâte a criticat în cadrul unei conferinţe de presă lipsa proiectelor cu finanţare europeană de la Consiliul Judeţean, care se ocupă doar de formare profesională în mediul rural sau de registrul agricol în format electronic, „mai mult decât nimic”. În colimator a intrat şi proiectul prin care se analiza oportunitatea construirii unor depozite agro-alimentare, proiect iniţiat de Stelian Dolha, la acea vreme vicepreşedinte CJ.

Zona cea mai fezabilă pentru un astfel de depozit e în proximitatea oraşului Beclean

 Deputatul PNL Stelian Dolha a mai spus că proiectul merge mai departe. În acest moment a fost identificată zona fezabilă pentru un astfel de depozit agro-alimentar, urmând ca ulterior să fie identificate sursele de finanţare şi mai apoi parteneriatele.

,,Zona cea mai fezabilă pentru un astfel de depozit e în proximitatea oraşului Beclean, pentru că avem comune ca Şintereag, Nimigea şi Braniştea, care sunt cele mai mari producătoare şi colectoare de legume şi fructe din judeţ, studiu care ne mai spune că ar trebui să începem cu un depozit modular de 50 de tone şi pe urmă să îl extindem până la 200 de tone. Avem şi un cost  între 800-1.200 de euro/tonă şi putem să-l înfăptuim. Da, într-adevăr, urmează etapa a doua în care trebuie să găsim sursele de finanţare şi pe urmă parteneriatele. Mergem pe parteneriat public-privat? Ar fi minunat.

Tot din studiu mai reiese că un depozit de mici dimensiuni ar trebui să îl facem în zona Bârgăului pe cherestea şi pe fructe de pădure. Am discut cu primarul din Tiha Bârgăului, domnul Vasile Dologa, şi mi-a spus că îl are deja prins pe GAL, şi asta e minunat, pentru că va trebui ca depozitele respective să le prindem sau să reuşim să mergem în paralel şi pe GAL-uri, pentru că aici o să fie finanţări pe viitor.

Sunt câteva lucruri care deja sunt spuse, sunt certe şi care mi-aş dori să fie luate în considerare şi în strategia de dezvoltare a judeţului”, a precizat Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5