Dorin Dobra, despre referendumul de la Bistriţa: Cheltuim bani ca să spunem că ziua are în continuare 24 de ore

Consiliul Local a aprobat la începutul acestei săptămâni organizarea unui referendum local în vederea consultării cetăţenilor municipiului Bistriţa cu privire la construirea unei variantei ocolitoare şi menţinerea străzii Liviu Rebreanu ca zonă pietonală.

,,Cheltuim bani ca să spunem că ziua are în continuare 24 de ore. În acelaşi regim propun şi eu alte trei întrebări:

1. Nu-i aşa că locuitorii din Slătiniţa ar merita să aibă apă curentă?

2. Nu-i aşa că locuitorii cartierelor noi cu case ar merita ca şi cetăţeni ai acestui oraş să aibă drumuri asfaltate?

3. Nu-ar fi moral, frumos să facem odată pentru Leoni şi drumul acela cumsecade, pentru cel mai mare investitor din oraş?

A pune astăzi în discuţie problema pietonalului, după părerea mea, e un sacrilegiu. Chiar trebuie să ne întoarcem în toată istoria administrativă a acestei ţări, veşnic la aceleaşi probleme? Nu putem merge mai departe, să şi dezvoltăm acest oraş?, a comentat ironic senatorul PNL Dorin Dobra, referendumul local din 29 septembrie.

La întrebarea unui jurnalist cum apreciază faptul că grupul PNL din Consiliul Local al municipiului Bistriţa a votat proiectul de hotărâre privind organizarea referendumului local pentru varianta ocolitoare şi pietonal, senatorul PNL Dorin Dobra a răspuns:

,,Deplâng şi banii irosiţi, deplâng şi inutilitatea întrebărilor. Să mergem acum la cetăţeni după ce 23 de ani puteam construi 23 de centuri sau măcar să o reabilităm de 23 de ori pe cea pe care o avem. Şi asta ar putea fi o întrebare în referendum: Nu-i aşa că zona industrială ar merita să aibă o centură umană? În Consiliul Municipal, colegii mei au avut şi posibilitatea de a se opune, dar până la urmă făceam un joc individual din care eu ştiu ce ar fi ieşit, că liberalii nu ar dori să consulte populaţia. Ne e drag să consultăm populaţia pe nişte teme cu adevărat importante pentru evoluţia acestui oraş, dar care să nu privească ce nu am făcut în trecut. E aceeaşi situaţie şi cu referendumurile naţionale. Aşa de tare m-aş fi bucurat să ajung în politica acestei ţări în 2012 şi să am de discutat ce trebuie să facem, nu cum rezolvăm ceea ce nu am făcut”.

Senatorul liberal Dorin Dobra a mai spus că problema centurii bistriţene ar fi fost demult rezolvată, dacă ar fi avut cine să facă diferenţa între dezbaterile organizate pe această temă.

,,Cei care erau la guvernare pe vremea aceea ar fi putut decide rapid pe unde o facem, dar l-au lăsat pe primarul Creţu să… Eu am spus că varianta propusă în referendum ar fi fost bună dacă ar fi fost făcută la timpul ei. Cu cât ne întindem cu dezbaterile, ea iese tot mai mult din realitatea cotidiană. Oraşul se întinde şi ea rămâne tot mai mult în interiorul oraşului. Acum doi ani de zile, când a fost marea dezbatere, cam tot în această perioadă, asta şi susţineam: daţi-i drumul, că în trei ani avem o stradă nouă în oraş şi ne gândim la următoarea centură. N-aş vrea ca în 2016, în campanie, şi mai apoi, primarul din 2016 să discute tot această temă, eventual să venim cu alt referendum care să întărească o nuanţă a rezultatului ce va să fie la sfârşitul lunii”, a concluzionat senatorul PNL Dorin Dobra.

Bistriţenii sunt chemaţi la urne în 29 septembrie. Iată întrebările pe care le veţi găsi pe buletinul de vot, cu opţiunea de răspuns DA sau NU!

1. Sunteţi de acord cu construcţia în municipiul Bistriţa, din fonduri europene, a variante ocolitoare Bistriţa Sud, pe traseul DN 17- Parcul Industrial - Dealul Cighir - Dealul Codrişor - Complex Wonderland - DN 17?

2. Sunteţi de acord cu menţinerea ca zonă pietonală a străzii Liviu Rebreanu? Costurile pentru organizarea acestui referendum ajung la aproape 180.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru buletine de vot, ştampile, timbre autocolante, amenajarea secţiilor de votare, indemnizaţii pentru membrii secţiilor de votare, ai Biroului Electoral Municipal etc.

Comentarii

07/09/13 21:04
marcela

Mie nu mi se pare ca "a comentat ironic". Dimpotriva. A facut niste obiectii de bun-simt, care denota seriozitate si responsabilitate.

10/09/13 16:07
Ani Marincean

Aflu si eu acum, de la Cluj (studenta), de acest referendum. De ce nu se organizeaza sedinte/consultari publice pe acest subiect? Sustin inutilitatea costurilor crescute ale referendumului si consider ca niste consultari publice repetate, in diferite zone, ar fi mai ieftine si mai utile. Poate aflam cu aceste ocazii nu doar un nu/da pe o anumita cauza, ci si idei noi pentru aceleasi probleme. Sa nu mai mentionez confortul psihic si fizic al bistritenilor care vor avea o putere de decizie in ceea ce priveste propriul lor spatiu de locuire... Suntem un oras mic. Putem sa ne organizam mult mai participativ de atat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5