Dorna şi Albalact vor furniza laptele pentru preşcolarii şi şcolarii bistriţeni

*”cornul” este pus la dospitul contestaţiilor

Consiliul Judeţean a parafat contractele de furnizare de produse lactate pentru copiii preşcolari din grădiniţele cu program normal de 4 ore şi elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat,pentru anul şcolar 2011-2012, a anunţat Ioan Turcu, consilierul personal al preşedintelui CJ. În urma licitaţiei deschise, cu faza finală electronică, furnizarea de lapte UHT (sau iaurt în proporţie de maximum 33% din cantitatea totală) a revenit SC Dorna SA Vatra Dornei, pentru patru zone din judeţ, şi SC Albalact SA Alba Iulia, pentru o singură zonă din Bistriţa-Năsăud. Preţul plătit pentru laptele UHT, ambalat corespunzător, este de 0,63 lei/bucată, fără TVA.

În ceea ce priveşte furnizarea de produse de panificaţie, s-au înscris şase firme din judeţul nostru, dar şi din Cluj-Napoca, Dej, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu. Licitaţia electronică a avut loc în 25 august, urmând ca semnarea contractelor să fie programată după expirarea perioadei de soluţionare a contestaţiilor.

Ioan Turcu s-a ferit să spună că anul şcolar ar putea începe fără ca preşcolarii şi elevii bistriţeni să primească produse de panificaţie. Dar, ţinând cont de procedurile alambicate ale achiziţiilor publice, foarte sigur că acest lucru se va întâmpla.

În cursul lunii septembrie, va demarată şi procedura de achiziţii publice pentru furnizarea şi distribuţia de mere pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru anul şcolar 2011-2012 se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,315 lei/elev, pentru o perioadă de maximum 100 zile şcolarizare.

În Bistriţa-Năsăud, de aceste programe guvernamentale vor beneficia 36.698 preşcolari din grădiniţele cu program normal şi elevi din ciclul primar şi gimnazial de stat şi privat. Consiliul Judeţean a decis instituirea a cinci zone de distribuţie, respectiv, Bistriţa. Sângeorz Băi, Beclean, Năsăud şi Teaca-Lechinţa.

Interesant este faptul că intenţia de a contracta furnizarea acestor produse a fost anunţată de Consiliul Judeţean încă de la începutul lunii februarie. Potrivit anunţului de pe SEAP, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost de 1 iunie 2011. Astfel, pentru lapte sau produse lactate, CJ Bistriţa-Năsăud a estimat un cost de 4,348,890 lei, în timp ce pentru produsele de panificaţie 2,139,930 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]