Programul Laptele şi cornul, doar pe jumătate
Din această săptămână, la nivelul judeţului a început să fie distribuit în şcoli şi grădiniţe laptele, în cadrul programului guvernamental, pentru produsele de panificaţie fiind preconizată încheierea licitaţiei la mijlocul lunii decembrie.
„Pentru furnizarea laptelui UHT pentru elevii din învăţământul primar, de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private, cu program normal de patru ore, licitaţia este finalizată. Din 22 noiembrie s-a început livrarea. Contractul a fost încheiat cu Dorna Lactate SA la un preţ de 0,63 lei fără TVA/ bucată. Beneficiari sunt 33.865 elevi şi preşcolari. Pentru a doua categorie, furnizarea de produse de panificaţie, pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial de stat, precum şi pentru preşcolarii din grădiniţele de stat şi particulare de patru ore, licitaţia este în faza de evaluare. Data estimată a semnării contractului este 15 decembrie 2016, durata contractului este până în 16 iunie 2017, beneficiari fiind tot 33.865 elevi şi preşcolari”, a declarat directorul executiv Teofil Cioarba din cadrul Consiliului Judeţean, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Potrivit acestuia, pentru programul „Fructe în şcoli”, şi anume furnizarea de mere pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, din învăţământul de stat şi privat, în prezent se evaluează ofertele, contractul urmând să fie semnate cel mai probabil în ianuarie. Oricum, elevii vor primi mere doar pentru 88 de zile, fiind estimată un număr de 27.385 elevi beneficiari. În acest program au fost incluşi ulterior şi preşcolarii – peste 6550 în Bistriţa-Năsăud, în acest caz ofertele urmând să fie depuse până în 29 decembrie.
Citiţi şi:
- Dorna şi Albalact vor furniza laptele pentru preşcolarii şi şcolarii bistriţeni
- Va curge numai lapte în şcolile bistriţene
- Peste şase milioane lei pentru “Corn şi lapte” în Bistriţa-Năsăud
- “Cornul şi laptele” vor costa circa 6,4 milioane lei
- Două firme bistriţene vor furniza “cornul” pentru preşcolarii şi şcolarii din judeţ
Comentarii
Acest program este de tot ca.ca.tul ! Cel mai corect este sa aiba fiecare unitate scolara, posibilitatea sa dea elevilor macar cate o masa calda ( inclusiv studentilor... de ce nu... ) , dar cum nu exista aceasta posibilitate ... cel mai bine ar fi ca acesti bani sa-i introduca statul in alocatia pentru copii, ca stiu ei parintii cel mai bine ce sa le puna copiilor de mancare ... si studentilor sa le dea " bonuri de/ptr masa calda zilnica " .
Asa cum se descasoara acest program, efectiv iti lasa un gust amar, ptr ca majoritatea pachetelor, sunt aruncate si forbalite de copii pe coridoarele , curtea scolii si pe trotuare... deoarece majoritatii copiilor le este lehamite de ele... ! ( painea sau cornul uscate, ori mucegaite uneori, laptele foarte rece si uneori de calitate indoielnica... etc. etc. ptr ca nu au frigidere unde sa le pastreze si nici sobe sa le incalzeasca inainte de utilizare... etc. etc. )
Adaugă comentariu nou