Dorothea Chiciudean, de la CN „Andrei Mureșanu”, mențiune și Premiu special la Olimpiada națională de limba și literatura română

Dorothea Chiciudean, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, prof. Abrudean Marieta, a obținut MENȚIUNE și PREMIU SPECIAL la Olimpiada națională de limba și literatura română, etapa națională, liceu, care a avut loc la Suceava, în perioada 24-28 aprilie 2024.
"Tânăra viitoare medic și pasionată de literatură a obținut 𝑴𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒖𝒏𝒆𝒂 𝑰 la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, situându-se pe locul patru pe țară cu un impresionant punctaj de 96,75. În plus, a obținut și 𝑷𝒓𝒆𝒎𝒊𝒖𝒍 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 pentru lectura reflexiv-interogativă acordat de 𝑼𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝑺̦𝒕𝒆𝒇𝒂𝒏 𝒄𝒆𝒍 𝑴𝒂𝒓𝒆 din Suceava. Bravo, Dorothea, ești incredibilă! Felicitări d-nei prof. Marieta Abrudean!", este mesajul transmis de Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.

„Olimpiada naţională de limba şi literatura română organizată în acest an şcolar la Suceava, în perioada 24-28 aprilie, a marcat pentru mine o ultimă incursiune în universul olimpiadelor naţionale. Cele câteva zile petrecute printre elevi valoroşi din toată ţara adaugă în palmaresul de experienţe definitorii ale unui liceean încă o amintire preţioasă, o oportunitate de a cunoaşte persoane care împărtăşesc aceleaşi valori şi un context în care educaţia este apreciată la adevărata ei valoare.

Consider că modul în care am fost primiţi în fosta capitală a Moldovei este unul de apreciat, lăudabilă fiind implicarea voluntarilor de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, alături de alte instituţii şcolare implicate. Activitatea olimpicilor pe parcursul zilelor de concurs a fost strâns legată de colegiul menţionat, întrucât probele şi cazarea pentru o parte din concurenţi, inclusiv pentru cei din judeţul BN, s-au desfăşurat aici. Printre probe, evenimente literare şi emoţiile specifice unei olimpiade, am avut ocazia să descoperim o parte din frumuseţea şi tezaurul bucovinean în cadrul vizitelor la Cetatea Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean şi bine-cunoscuta Mănăstire de la Voroneţ.

Cel mai valoros aspect al întregii experiențe îl reprezintă pentru mine relaţiile şi prieteniile pe care le-am legat cu celelalte colege din lot şi cu doamna profesor care ne-a însoţit. Cu toate acestea, rezultatele nu au întârziat să apară: obţinând al patrulea punctaj de la clasa a XII-a, am fost premiată cu Menţiune şi un Premiu special din partea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, acordat pentru abordarea reflexivă şi analitică a textului literar. Pe lângă faptul că reflectă pasiunea mea pentru literatură şi pentru „joaca de-a cuvintele”, aceste rezultate sunt depozitare ale efortului depus de-a lungul anilor de liceu şi de gimnaziu, efort pe care nu îl regret deloc. Prin urmare, sunt profund recunoscătoare pentru încă o ocazie de a deveni, pentru câteva zile, un participant la ONLLR!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5