Dosar penal pentru unul dintre candidaţii din Rodna, care ar fi oferit bani pentru a fi votat un anumit candidat!

La sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, până la ora 17, au fost înregistrate 15 sesizări cu privire la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale. Potrivit inspectorului principal Crina Sârb, purtător de cuvânt al IPJ BN, nu au fost înregistrare evenimente de o gravitate deosebită, în planul ordinii şi liniştii publice în ceea ce priveşte procesul de votare.

„Din cele 15 sesizări, şase sunt încă în curs de verificare. Au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 1800 lei. Trei dintre acestea au fost sancţiuni cu amenzi, celelalte fiind avertismente scrise. Cele 3 sancţiuni în valoare de 1800lei au fost aplicate pentru nerespecatarea Legii 115/2015 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale”, a declarat Crina Sârb, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Cele trei sancţiuni au fost aplicate pentru persoane care au însoţit alegătorii în cabina de vot, la Bistriţa şi Târlişua, şi pentru pozarea buletinului de vot, la Rodna. Nu mai puţin de 4 avertismente au fost date la o singură sesizare, asta pentru continuarea campaniei electorale, în sensul că nu au fost dezlipite de pe nişte maşini bannerele unui candidat.

„Totodată, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, în sensul că, în localitatea Rodna a fost sesizat faptul că unul dintre candidaţi ar fi oferit o sumă de bani unui cetăţean pentru a-l determina să voteze cu un anumit candidat”, a declarat Crina Sârb.

*** 

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. 
 
"Reamintim faptul că, la nivel județean, în perioada 26-27 septembrie, 626 de efective, dintre care 271 de poliţişti, 166 de jandarmi, 172 de reprezentanţi I.S.U. și 17 de la alte structuri sunt implicați în activități de pază şi protecţia a celor 313 secţii de votare ce s-au constituit pe raza judeţului Bistrița-Năsăud.
 
Astăzi, 27 septembrie a.c., 120 de poliţişti asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
 
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare sunt sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi desfăşoară activitatea în zonă
 
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, sunt asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 46 de polițiști sunt constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sârb, care i-a avut alături pe lt. Marius Rus, purtător decuvânt al ISU BN,şi pe lt. col.Georgeta Căşvan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei bistriţene. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5