DSVSA BN: A fost identificat proprietarul calului găsit decedat la Romuli! Vom dispune măsurile legale

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) Bistriţa-Năsăud s-a autosesizat cu privire la informaţiile apărute în presă în legătură cu posibile fapte penale săvârşite pe un fond de vânătoare situat pe raza comunei Romuli, judeţul Bistriţa- Năsăud.

"La data de 9 septembrie inspectorii D.S.V.S.A. Bistriţa-Năsăud au efectuat verificări la faţa locului, ocazie cu care animalul a fost găsit decedat. S-a procedat la citirea numărului de identificare (microcip) al cabalinei respective în vederea stabilirii proprietarului. În Baza de Date a Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie s-a identificat prorietarul cabalinei cu numărul respectiv de identificare, iar datele au fost comunicate reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.  D.S.V.S.A Bistriţa-Năsăud va efectua în continuare verificări şi va dispune măsuri, în conformitate cu competenţele care îi revin conform dispoziţiilor legale", informează dr. Ioan Bogolin, director executiv al DSVSA BN. 

         Apreciem buna credinţă a cetăţenilor care sesizează nereguli privind protecţia şi bunăstarea animalelor şi îi încurajăm, ca de fiecare dată cănd observă astfel de fapte, să sesizeze de îndată autorităţile pentru a se interveni urgent.

 

Comentarii

13/09/19 10:10
cititor

Nu mai bine domnule doctor, ati initia o lege prin care sa se infiintzeze un serviciu de ecarisaj, cu dube specializate , care la solicitarea popu.li.mii , sa adune ( gratis ) animalele in agonie ori moarte , sa le duca in mod organizat si dupa reguli sanitar-veterinare severe acolo unde trebuie valorificate cinegetic ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5