DSVSA BN: Nu a fost înregistrat niciun caz de trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodărie

Directorul executiv adjunct al DSVSA B-N, Anton Varga, a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, că nu a fost înregistrat niciun caz de trichineloză la nivelul judeţului, la porcii din gospodărie.

          „Din fericire, până în momentul de faţă, pe teritoriul judeţului nu am depistat niciun caz de trichineloză la porcul domestic, a fost un caz la mistreţ în septembrie. Statistic, pe teritoriul municipiului, au fost efectuate 950 de examene trichineloscopice până în momentul de faţă. Municipiul Bistriţa preia o parte din presiunea periferică”, a explicat Anton Varga.

          Adjunctul DSVSA BN a preciyat că instituţai vine în sprijinul populaţiei printr-un program prelungit  inclusiv în perioada sărbătorilor şi în zilele de weekend. "Asigurăm permanenţa în câteva puncte pentru examenul trichineloscopic. Permanenţa pe programul prelungit este 8.30-16.30 pe raza municipiului, în Piaţa Decebal, în hala comercială. Acolo, de luni până sâmbătă, sunt prezenţi colegii pentru a efectua examenul trichineloscopic, iar duminica de la 10 la 14, până 7 ianuarie inclusiv. Avem un număr de telefon – 0730.014054 – la care consumatorii sau orice persoană poate să sesizeze aspecte cu privire la încălcarea normelor privind siguranţa alimentelor.”, a explicat Anton Varga.

          Acesta a menţionat că există un program comun cu Poliţia, pentru controale în trafic, dar şi în unităţi comerciale. „Suntem foarte prezenţi în această perioadă pe toate verigile, începând cu producţia, depozitare, transport şi toate formele de comerţ”, a mai spus el.  

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5