DSVSA BN recomandă efectuarea examenelor trichineloscopice ! 10.000 de porci au fost verificaţi anul trecut, în Bistriţa-Năsăud!

Dr. Ioan Bogolin, directorul executiv al Direcţiai Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural, că în ultima perioadă numărul de porci diagnisticaţi cu Trichinella spiralis s-a redus semnificativ. Acesta a făcut un apel la cei care sacrifică porci în gospodărie să solicite examenul trichineloscopic.

         «Noi avem un program, îl vom afişa şi la sediu, şi pe site-ul DSVSA, şi îl vom trimite şi prin presă, inclusiv locaţiile unde se poate efectua examenul trichineloscopic.  Va fi permanenţă, inclusiv sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale », a precizat şeful DSVSA BN.

         Potrivit acestuia, în evidenţele instituţiei figurează un număr de 40.000 de porci crescuţi în gospodăriile de pe raza judeţului, însă nu pot fi estimaţi cei care vor fi sacrificaţi în preajma Crăciunului.  « La examenul trichineloscopic, anual, ajung în jur de 10.000 de capete din gospodăriile populaţiei, pentru că cei care se taie în comerţul organizat sunt monitorizaţi distinct şi acolo se face la nivel de abator. Până la această dată, în anul 2017, nu avem caz de trichineloză diagnosticat », a declarat dr. Ioan Bogolin.

         Altfel, în perioada premergătoare sărbătorilor, vor fi controale în  pieţele agroalimentare din judeţ, în târguri şi în toate unităţile care procesează, comercializează şi valorifică produse de origine animală şi nu numai.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5