Ec. Dorina Cicioc, şef AJFP BN: În primele cinci luni, au fost efectuate 222 inspecţii fiscale, fiind stabilite sume suplimentare de peste 14 milioane lei

În primele cinci  luni ale anului 2022, au fost efectuate 222 inspecții fiscale la contribuabili persoane juridice și fizice de pe raza judeţului Bostriţa-Năsăud, precizează ec. Dorina Cicioc, şef Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud. Potrivit şefului AJFP BN, au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală 14,279 milioane lei.

În aceeaşi perioadă, au fost efectuate 177 verificări documentare la contribuabili persoane juridice și fizice şi au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală de 2,071 milioane lei.

“A fost instituită o măsură asiguratorie în valoare de 0,179 milioane  lei, au fost aplicate 3 amenzi în valoare totală de 0,006 milioane lei şi nu au fost înaintate sesizări penale organelor de urmărire penală”, ne-a comunicat ec. Dorina Cicioc.

ANAF urmărește creșterea gradului de conformare voluntară, atât la declarare, cât și la plată, mizând pe spiritul de responsabilitate civică al contribuabililor, dar și pe campanii de informare cu privire la procedurile de declarare a veniturilor și de plată a taxelor și impozitelor.

Activitatea inspecției fiscale urmărește verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale și a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor fiscale de către contribuabili.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5