Eliberează veveriţa! În această seară, mobilizare în Parc! Protest în CL Bistriţa

Fostul senator Dorin Dobra, consilierii locali Ioan Peteleu şi Florin Chereji (PNL), Marius Horea Bălan (Partidul Verde) şi doi jurnalişti bistriţeni au protestat în Consiliul Local Bistriţa faţă de decizia municipalităţii de a ţine în captivitate, în voliera din Parc, o singură veveriţă din cele şase care au fost cumpărate iniţial. Unii dintre participanţi au avut tricouri roşii cu mesajul „Eliberează veveriţa!”, iar consilierii locali doar pancarte pe care a fost inscripţionat „Eliberează-mă! Vreau în Wonderland!”.

         „În orice scenariu nu ne-am fi putut închipui că la un an de la această întâmplare va mai fi nevoie să facem acest gest. Gestul nostru e un simbol, veveriţa, până la urmă, e un simbol. Întreg acest oraş stă sub patronajul unui om ce dovedeşte că nu are suflet. Îi amintim că trebuie să aibă suflet pentru veveriţă, pentru oraş, pentru noi toţi, pentru orice fiinţă din acest oraş”, a precizat fostul parlamentar liberal Dorin Dobra.

         Dorin Dobra a menţionat că promotori ai acţiunii sunt colegi de-ai săi, „activişti civic”, din presă sau din altă parte, că tricourile au fost achitate de el, dar „acţiunile le iniţiază colegii”, fiind „un parteneriat ca în orice societate civilă”.

         „Nici nu mai mizăm din partea domnului primar, dar mizăm dintr-o masă de consilieri PSD, la un moment dat, oamenii aceştia să înceapă să se desolidarizeze, pentru că răspund împreună, îmi închipui, Chiar aşa, sunt o masă de tăcători? N-au nicio părere despre ceea ce domnul primar face cu oraşul ăsta tot, iar cu veveriţa, ca un simbol?”, a declarat Dorin Dobra.

         Nu în ultimul rând, ex-senatorul bistriţean a menţionat că a decis să folosească pentru tricouri culoare roşie pentru că „sub spectrul acesta, într-o carceră roşie, stă veveriţa aceasta”.

         Ulterior, pe reţelele de socializare a fost postat un mesaj prin care bistriţenii sunt invitaţi în Parc, unde se va încerca eliberarea veveriţei. „Spargem lacătul! Dragi cetăţeni ai Bistriţei, iubitori de animale. În această seară, un grup de cetăţeni, printre care şi eu, vom încerca să eliberăm unica veveriţă ţinută în cuşcă de administraţia condusă de Ovidiu Creţu. Am luat act că Protecţia Animalelor nu poate lua alte măsuri în afara unor amenzi plătite tot din bani publici, iar viaţa unui animal este în pericol. Mulţumim pentru susţinere şi vă aşteptăm în Parc în această seară. Merită. Pentru conştiinţa noastră. Şi share...dacă veţi considera”, scrie jurnalistul Viorel Negru, pe pagina de facebook.

Comentarii

06/05/17 08:47
Cititor

Domnule primar,
Intr-una din zile, ma plimbam prin parc si involuntar, am ajuns si la "inchisoarea veveritelor " . Acolo, o veverita disperata, se arunca pur si simplu cu capul dintrun gard in celalalt, ca un drogat, se zbatea in disperare ranindu-se singura incercand sa gaseasca o "gaurica" ... sa iasa de acolo. Efectiv, m-a apucat o mila de nedescris. Imi venea sa intru acolo si sa fac eu o gaura, sa poata evada. Efectiv, n-am inteles niciodata, ce s-a dorit cu aceste veverite in acel loc, stiind faptul ca ele sunt sociabile, dar le place sa zburde-n voie peste tot, chiar daca ne rasplatesc cu cate o "poza" ... si cu "blandete " ... cand le oferim o ghinda, o aluna ori o nuca, sau efectiv o coaja de pita uscata ( ca si de aia mananca ... ).
Efectiv domnule primar, va rugam frumos... dati-le drumul la toate in mediul lor natural din parc si desfiintzati acea "cusca - inchisoare" pe care ati facut-o , fiind total neinspirati cu acest aspect, chiar daca in municipiu, ati facut multe lucruri frumoase si utile social si municipiul nostru arata frumos acuma in comparatie cu ceea ce era imediat dupa asa zisa ... Revolutie ( daca aia a fost ... ) !
Sa stiti ca noi apreciem mult lucrurile frumoase pe care le-ati facut pentru noi, dar efectiv aceasta "cusca" ne intristeaza ...
Va multumim pentru atentia acordata !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5